Filmversie Downton Abbey in de planning

12 mei 2017 11:07 | tv-serie | Door Televizier

© ITV

Er komt een eindelijk een filmversie van de Britse serie Downton Abbey. Wanneer we de familie Crawley op het witte doek kunnen zien, is nog niet bekend.

Een ingewijde vertelt aan het Britse tabloid The Sun dat de opnames gepland staan voor september. Het budget is bepaald en het schijnt dat bedenker van de serie, Julian Fellowes, al begonnen is aan het script.  

Maggie Smith

Het is nog maar de vraag of de hele cast op het grote scherm te zien is. Actrice Maggie Smith (82), die Violet Crawley speelt, zei eerder dit jaar dat ze een film niet zag zitten. Volgens haar hebben de makers alles uit de serie gehaald wat erin zit.

Familie Crawley

Downton Abbey volgt de perikelen van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden aan het begin van de twintigste eeuw. Het kostuumdrama viel meerdere keren in de prijzen: in 2011 mocht het een Golden Globe Award én een Emmy Award mee naar huis nemen.

Laatste aflevering

Eind 2015 zagen ruim 600.000 Nederlandse kijkers de allerlaatste aflevering van Downton Abbey. De serie werd in ons land uitgezonden op NPO Nederland 2.                         

Meer over