Flikken Maastricht aflevering 2 van seizoen 8: Eva, Romeo en Marion in gevaar

21 maart 2014 10:08 | tv-serie | Door Televizier

In de tweede aflevering van de spannende politieserie Flikken Maastricht vrezen Romeo en Marion voor hun leven. Ook Eva is haar leven in de gevangenis niet zeker, ze is bang voor aanvallen.

Eva (Angela Schijf) moet terug naar de gevangenis in Flikken Maastricht. Ze heeft officier van justitie Bols niet alleen geholpen, maar ook ­verraden. Eva is nu als de dood dat ze achter de tralies opnieuw wordt aangevallen.

Wie vermoordde Daan de Vos?

Ondertussen is Wolfs (Victor Reinier) opgejaagd wild. Hij heeft Bols (Martijn Nieuwerf) achter zich aan zitten. Die is ervan overtuigd dat Wolfs verantwoordelijk is voor de moord op Daan de Vos. De rechercheur weet wat hem te doen staat: hij moet zijn dochter Fleur in veiligheid brengen.

Kat en muis

Om dat voor elkaar te krijgen, doet hij zelfs een beroep op zijn ex-vrouw, de moeder van Fleur. Het lijkt allemaal te gaan lukken, totdat Bols hem wel heel dicht nadert. Het mondt allemaal uit in een kat-en-muisspel op de lucht­haven van de Belgische hoofdstad Brussel. Lukt het Wolfs om Bols ervan te overtuigen dat hij echt niet Daans moordenaar is? De officier staat bekend als een rechtlijnige man, die een aanvaring niet uit de weg gaat.

Eigen rechter

Dichter bij huis zitten Romeo (Sergio Romero IJssel) en ­Marion (Oda Spelbos) ook in de problemen. Ze worden gegijzeld door de vader van een meisje dat in elkaar geslagen is. De doorgedraaide man richt zich tot hoofdinspecteur Mechels. Hij verlangt dat zij de dader, die al achter slot en grendel zit, aan hem uitlevert. Doet ze dat niet, dan maakt hij een eind aan het leven van haar agenten.

Angela Schijf over het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht: 'Het kan mij niet gek genoeg zijn!'

Victor Reinier over het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht: 'We blijven dicht bij de realiteit'

Meer over