Flikken Maastricht begint met een duivels dilemma voor Wolfs

14 maart 2014 10:44 | tv-serie | Door Televizier

Eva in de gevangenis, dat ziet er niet goed uit in Flikken Maastricht! Krijgt Wolfs zijn collega eruit? We zullen het na aflevering één na lang wachten eindelijk weten.

Bijna een jaar hebben fans in spanning gezeten over het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht

Eva begint in het gevang

De achtste reeks begint voor rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) niet echt lekker. Ze zit achter de tralies na de moord op Daan de Vos. Haar partner Wolfs (Victor Reinier) gelooft in haar onschuld en is zelf een onderzoek gestart om Eva vrij te krijgen. Daarbij raakt hij verstrikt in een duivels dilemma: om Eva uit de gevangenis te helpen, moet hij zijn eigen dochter aangeven.

Nieuwe officier van justitie

Wolfs krijgt ook een aanvaring met de nieuwe officier van ­justitie Jens Bols (Martijn ­Nieuwerf), een rechtlijnige man die dit seizoen een belangrijke rol krijgt in de serie. Bols is ervan overtuigd dat niet Eva, maar Wolfs verantwoordelijk is voor de moord op De Vos.

Drugsmarkt

Ons politieduo krijgt dit seizoen ook regelmatig te maken met de beruchte Turkse familie Hamza, die de drugsmarkt in Maastricht stevig in handen heeft. Onder aan­voering van Coskun (Ali ­Çifteci) voert deze familie een oorlog tegen andere partijen.

Relatietherapie

Ook buiten hun functie zijn Eva en Wolfs dit seizoen druk met elkaar. Hoofdinspecteur Michels vindt het nodig dat Eva in therapie gaat vanwege haar traumatische ervaringen. Na een stroeve start begint ze de gesprekken met therapeut David Boesmeer na verloop van tijd steeds meer te waarderen, tot grote frustratie van Wolfs.

Angela Schijf vertelt over haar rol in het nieuwe seizoen.

Flikken Maastricht wordt vanaf vrijdagavond 14 maart elke week uitgezonden om 20:30 uur op Nederland 1.

Meer over