Flikken Maastricht krijgt spin-off: Flikken Rotterdam

29 April 2015 20:27 | tv-serie | Door Televizier

© Tros

Groot nieuws vanuit Rotterdam: na Flikken Maastricht is er nu ook een Flikken Rotterdam in de maak. Burgemeester Aboutaleb maakte het nieuws zelf bekend.

Ahmed Aboutaleb vertelde in RTL Boulevard dat de politieserie naar zijn Rotjeknor komt. Volgens de burgervader kan de stad best een sterk rechercheteam gebruiken. Wie de hoofdrollen gaan spelen in Flikken Rotterdam is nog niet bekend. De opnamen beginnen dit najaar en de eerste aflevering staat voor het voorjaar van 2016 gepland.

Ruig en dynamisch

Flikken Rotterdam krijgt een andere sfeer dan haar Maastrichtse grote zus, volgens Avrotros mediadirecteur Remco van Leen vraagt de locatie om een andere sfeer. „Waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en Bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger.”

Gouden Televizier-Ring

Flikken Rotterdam is al de derde in de Flikken-serie. Het succesverhaal begon in België met Flikken Gent, daarna volgde acht jaar geleden Flikken Maastricht. De serie met Victor Reinier en Angela Schijf in de hoofdrol kreeg in 2014 de hoogste televisie-onderscheiding van het publiek, de Gouden Televizier-Ring.

Remco van Leen is in zijn nopjes met de nieuwe spin-off. „Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling.”

Lees ook:
Het tiende seizoen van Flikken Maastricht start in september

Meer over