Flikken Maastricht start heftiger dan ooit tevoren

5 september 2014 10:11 | tv-serie | Door Televizier

Flikken Maastricht trapt vanavond af met alweer het negende seizoen. Wie pleegde de aanslag op Wolfs, Eva en Bols? Om de fans niet langer in spanning te houden, start de politieserie dit seizoen extra vroeg.

Een aangename verrassing: Flikken Maastricht is sneller dan verwacht terug met het negende seizoen. De afgelopen jaren verschenen nieuwe afleveringen pas in de winter op de buis. Cast en crew hebben nu extra hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. En het zijn dit keer geen tien, maar zelfs elf afleveringen geworden.

Aanslag

Het vorige seizoen keken er gemiddeld zo’n 2 miljoen kijkers naar Flikken Maastricht. De laatste reeks eindigde met een aanslag op Wolfs (Victor Reinier), Eva (Angela Schijf) en officier van justitie Bols. Iedereen is in shock, want dit kon alleen als er is een lek binnen de afdeling was. Wolfs en Eva willen de zaak zelf onderzoeken, maar de rijksrecherche neemt alles over. Ze richten hun pijlen op Romeo en Marion.

Flikken Maastricht

Hoofdrolspeler Victor Reinier meldt in RTL Boulevard dat het seizoen spannender begint dan ooit tevoren. “Zo heftig zijn we nog niet begonnen. Ik denk zelfs wel dat mensen hier van gaan schrikken”, aldus Wolfs. “Het is heftig. We gaan afscheid nemen van iemand.”. Van Eva zal er nog geen afscheid worden genomen, zij komt sowieso terug in het tiende seizoen.

Lijk in de Maas

Wolfs houdt zich ondertussen bezig met een lijk dat uit de Maas is gevist. Het gaat om een jonge vrouw, die zwaar is toegetakeld en gemarteld. Dit ­seizoen wordt langzaam maar zeker duidelijk dat Eva en Wolfs te maken hebben met een ­spijkerharde tegenstander: de maffia. Het criminele netwerk heeft zijn bezigheden uitgebreid naar Maastricht en kijkt niet op een slachtoffer meer of minder. Eva en Wolfs moeten voorkomen dat de stad wordt overgenomen door maffiosi, maar kunnen zij deze opdracht wel aan?

Gastrollen

In het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht zijn er gastrollen van onder anderen Jan Smit, Kim Feenstra, Johnny Kraaykamp jr., Chris Tates, Anne-Marie Jung en Koert-Jan de Bruijn.

Flikkendag

Zaterdag 6 september staat de vierde Flikkendag Maastricht in de planning. In hoofdstad van Limburg zijn razende speedboten, snuffelende speurhonden en heldhaftige hulpverleners, slechts enkele van de vele onderdelen die op het programma staan. Uiteraard zijn de hoofrolspelers ook aanwezig.

Flikken Maastricht, vrijdag 5 september 2014,  20.30, NPO 1

Meer over