Flikken Maastricht verslaat The Voice door uitgesteld kijken

31 oktober 2014 14:01 | tv-serie | Door Televizier

© dinand@me.com - TROS

Het leek er sterk op dat Flikken Maastricht afgelopen vrijdag de strijd om de hoogste kijkcijfers had verloren van The Voice, maar is dat wel zo?

Flikken Maastricht wordt uitzonderlijk vaak uitgesteld bekeken. Vrijdag 24 oktober zagen 1.952.000 mensen de achtste aflevering van het negende seizoen. Daar zijn er inmiddels bijna 500.000 kijkers bijgekomen.

In totaal hebben er nu 2.429.000 mensen naar de desbetreffende aflevering gekeken, dat is meer dan naar RTL 4's superhit The Voice Of Holland op diezelfde avond.

Update: kijkcijfers van The Voice

Maar hoe zit het nu echt met de kijkcijfers? Via Twitter laat RTL ons nog weten dat wanneer je de herhaling van The Voice op zaterdag op RTL 8 ook meetelt, de talentenjacht toch nog altijd op nummer 1 staat:

Het zal een kwestie van definitie zijn: wat tel je mee in de kijkcijfers, wat niet en over welke periode? Stichting Kijkonderzoek, de instantie die de kijkcijfers meet, zet met de huidige rekenmethode Flikken Maastricht op 1.

Hoe dan ook, beide programma's hebben enorm veel fans. En dat merken ook de programma's er omheen. De concurrentie op de vrijdagavond komt nog niet in de buurt van NPO 1 en RTL 4.

Meer over