Full House maakt mogelijk doorstart

De Amerikaanse comedyserie Full House beleeft mogelijk een doorstart. Bedenker Jeff Franklin schrijft momenteel aan een vervolg op de populaire show, mét de oude cast.

Full House was oorspronkelijk van 1987 tot 1995 op de buis. De behoorlijk zoetsappige serie over de alleenstaande vader Danny Tanner (Bob Saget) die samen met zijn twee beste vrienden voor de kinderen zorgde was een kijkcijferhit en maakte wereldsterren van Mary-Kate en Ashley Olsen.

Full House revival

De kans is groot dat de tweeling hun oude rol als Michelle aan zich voorbij laten gaan. Wie volgens Hollywood Reporter wél oren hebben weer in hun oude rollen te kruipen zijn Candace Cameron-Bure (oudste dochter D.J.), Jodie Sweetin (midden kind Stephanie) en Andrea Barber, die het irritant vrolijke buurmeisje Kimmy Gibbler speelde. Ook John "Uncle Jesse" Stamos en  Dave "Uncle Joey" Coulier zoude hun opwachting maken in het vernieuwde Full House.

Full House na 20 jaar een culthit

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat de laatste aflevering werd uitgezonden, toch scoren zelfs de herhalingen tot nu toe prima kijkcijfers. Daarnaast is Full House tot een campy culthit uitgegroeid. Dat bleek begin dit jaar wel toen Jimmy Fallon de drie hoofdrolspelers Bob Saget, Dave Coulier en John Stamos samenbracht als hun personages voor een klein eerbetoon aan de comedy. 

Meer over: