Game of Thrones 6 op 25 april te zien (net als Veep en Silicon Valley)

8 januari 2016 10:00 | tv-serie | Door Televizier

25 april is een mooie dag voor seriefans: dan gaat seizoen 6 van Game of Thrones in première op HBO. Op dezelfde dag zijn ook nieuwe afleveringen van Veep en Silicon Valley te zien.

Zet in je agenda: 25 april is de dag dat seizoen 6 van fantasyserie Game of Thrones in première gaat. Hoe gaat het verder met Jon Snow (foto)? Is hij echt dood? En hoe zit het met Bran Stark? Trouwens: is het niet tijd voor een paar gigantische veldslagen? Vanaf de 25ste komt er antwoord op al die vragen. En meer.

De schrijver is te laat

Voor het eerst is het verhaal van een nieuw seizoen van Game of Thrones een volledige verrasing. Schrijver George R.R. Martin heeft keihard gewerkt aan zijn nieuwe boek, maar moest onlangs zijn verontschuldigingen aanbieden. Het ging bij nader inzien toch niet lukken om het nieuwe deel op tijd af te hebben. Dat was niet overwacht, want de Game of Thrones-boeken komen altijd te laat. Maar het is wel voor het eerst dat zelfs de lezende fans niet weten wat er gaat gebeuren.

Carice van Houten en Michiel Huisman

In het nieuwe seizoen van Game of Thrones zijn ook de Nederlandse sterren Carice van Houten en Michiel Huisman weer te zien. Carice speelt de duistere heks Melisandre en Michiel de aantrekkelijke huurling Daario Naharis. Het zijn mooie rollen in een prestigieuze productie: Game of Thrones is een van de beste tv-series allertijden, met nu al 26 gewonnen Primetime Emmy Awards in de prijzenkast.

Piraten-hit

En niet alleen critici zijn gek op de serie. In 2015 was Game of Thrones voor het vierde jaar op rij de vaakst gedownloade tv-serie. Volgens Torrent Freak goed voor 14,4 miljoen downloads. Tweede werd The Walking Dead met 6,9 miljoen downloads.

Veep en Silicon Valley

En er is nog meer goed nieuws van HBO. Op dezelfde dag gaan ook de nieuwe seizoenen van comedyseries Veep (het vijfde) en Silicon Valley (het derde) in première. Volgens het abonneekanaal op hetzelfde moment dat ze in Amerika worden uitgezonden. 25 april is met recht een prachtige dag voor seriefans.

Bekijk ook de eerste beelden van seizoen 6 van Game of Thrones (meer dan een snipper is het niet hoor).

Meer over