Game of Thrones 7 scoort record aantal illegale downloads

Een mijlpaal voor Game of Thrones. Seizoen 7 is wereldwijd meer dan 1 miljard keer illegaal gedownload, zo maakte Torrentfreak bekend. Dat is 140 miljoen downloads per aflevering.

Wat betreft illegale downloads is Game of Thrones al jaren recordhouder, maar ditmaal zijn de cijfers extra hoog vanwege een hack bij HBO waardoor twee afleveringen voortijdig op straat kwamen te liggen. Dat HBO een betaalzender is en dat bovendien niet iedereen in de gelegenheid wordt gesteld een abonnement op de zender te nemen, helpt in dit geval ook aardig mee.

2019

De downloadende GoT-fans moeten voorlopig even geduld hebben voordat ze zich weer op zoek hoeven naar illegale torrents. Game of Thrones seizoen 8 staat in de planning voor 2019.

Nederland heeft record

In juli werd al bekend dat Nederlanders grootverbuikers zijn van illegale torrents. De eerste aflevering van de fantasyserie werd binnen drie dagen 1,8 miljoen keer zonder Ziggo-abonnement bekeken. Dat houdt in dat 1 op de 11 Nederlands Game of Thrones zag zonder te betalen. Een wereldrecord. Whoop whoop!

Game of Thrones niet legaal te zien

Het is zeker niet zo dat iedere illegale downloader in Nederland voor niks op de eerste rang wil zitten. Game of Thrones, en al die andere series van HBO, zijn in Nederland alleen bij Ziggo te zien. En eerlijk is eerlijk: Ziggo kun je gewoon niet in alle delen van Nederland ontvangen. Hoeveel je ook zou willen betalen.

Geen streaming Ziggo Movies & Series XL

Daarnaast kun je ook al geen streaming abonnement á la Netflix of Videoland afsluiten op bijvoorbeeld Ziggo Movies & Series XL. Daarom gingen veel GoT-fans wekelijks op bezoek bij vrienden die wél Ziggo hadden. Was ook wel zo gezellig. Maar hele volksstammen namen hun toevlucht tot de illegaliteit. Er was gewoon geen andere manier om dit briljante seizoen van Game of Thrones te zien.

Stichting Brein in de aanval

Al enkele jaren heeft Stichting Brein als missie de illegale downloaders te stoppen. Vooral door uploaders op te sporen en voor voor het blok te zetten. Betrapte uploaders (en dat ben je al snel) betalen inmiddels fikse bedragen om strafvervolging te voorkomen. Een ding is zeker: ook in Nederland moeten downloaders op hun tellen gaan passen. Opmerkelijk genoeg heeft Ziggo zelf begin dit jaar verklaard niet mee te werken met Stichting Brein

Lees ook:
Wij moeten nog heel, heel, heel lang wachten op het allerlaatste seizoen van Game of Thrones

Meer over:

Reageren