Game of Thrones krijgt officiële fanconventie

22 juni 2016 10:16 | tv-serie | Door Televizier

© Helen Sloan - HBO
Fantasyserie Game of Thrones krijgt een driedaagse fanconventie in het Amerikaanse Nashville. De conventie, A Con of Ice and Fire genaamd, vindt plaats van 30 juni tot en met 2 juli 2016. 

Na zes seizoenen krijgt Game of Thrones voor het eerst een conventie. Fans kunnen hier genieten van panels, optredens, bijeenkomsten en workshops. Het brein achter het evenement is de grootste Game of Thrones-fanwebsite, Watchers on the Wall. Het is nog niet bekend welke acteurs aanwezig zullen zijn. 

Populair

Game of Thrones is een van de grootste hitseries van dit moment. De televisieserie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire, die is geschreven door George R.R. Martin. Het eerste seizoen was gebaseerd op het eerste boek uit de reeks, A Game of Thrones. De serie heeft dankzij Carice van Houten (Melisandre) en Michiel Huisman (Daario Naharis) een klein Nederlands tintje.

Tentoonstelling

Er was nog nooit een officiële conventie, maar wel was er een HBO-tentoonstelling die in verschillende landen verscheen. Ook in Nederland konden fans naar de exhibitie. In Amsterdam was het evenement een doorslaand succes. 

Meer over