Game of Thrones-schrijver: in seizoen 5 zullen andere doden vallen

16 februari 2015 15:14 | tv-serie | Door Televizier

© Nick Briggs - HBO

George R.R. Martin, schrijver van de Game of Thrones-boeken, tovert een verrassing onder zijn pet vandaan. In seizoen 5 zullen er andere doden vallen dan in het boek. "Iedereen moet op zijn hoede zijn."

Dan heb je als echte fan de boeken gelezen, ben je net in staat de vele personages en verhaallijnen uit elkaar te houden, en dan nog word je verrast. Dat belooft althans George R.R. Martin, schrijver van de fameuze Game of Thrones-boeken. De onthulling: seizoen 5 van de tv-serie bevat sterfgevallen die hij eerder niet opgeschreven heeft.

"Er gaan personages dood die in de boeken niet sterven", vertelde hij onlangs bij de uitreiking van de Writers Guild of America Awards. "Zelfs lezers van de boeken zullen er ongelukkig van worden. Iedereen moet op zijn hoede zijn."

Wat er precies gaat gebeuren is een goed bewaard geheim, maar het kan van alles zijn. Game of Thrones staat (ook) bekend om de schokkende sterfscènes, waarbij zelfs geliefde (of intens gehate) hoofdpersonen niet gespaard worden.

Seizoen 5 van Game of Thrones gaat in Amerika op 12 april van start, in Nederland een dag later. De fantasyserie is te zien op betaalzender HBO.

Lees ook:
Voor slechts $20.000 zit je zelf in Game of Thrones en sterf je gegarandeerd een gruwelijke dood.

Meer over