Game of Thrones seizoen 4 - Interview met The Hound (Rory McCann)

2 april 2014 12:00 | tv-serie | Door Televizier

Rory McCann (44) speelt The Hound, een vervaarlijk uitziend, bruut heerschap dat een bijzondere band heeft met meisje Arya. Wat staat The Hound te wachten in seizoen 4?

Hoe staat het er aan het begin van seizoen 4 voor met The Hound?

Rory: „Aan het eind van het derde seizoen was ik bij de vreselijkste bruiloft ooit! Maar Arya en ik kwamen er ongeschonden vanaf en dus begint een nieuwe reis. Ik moet nu op zoek naar een ander kasteel waar een ander familielid van Arya woont aan wie ik haar kan verkopen. Maar het wordt me het tripje wel. De band tussen The Hound en Arya wordt steeds sterker; hij leert haar hoe ze moet overleven, hoe ze een moordenaar wordt. We zijn samen een soort Bonnie en Clyde.”

Hoe zou jij jullie relatie beschrijven?

Rory: „Het is een beetje als de liefde die een vader voor zijn dochter voelt. Zij is er een van Stark en vanaf het begin heeft hij al respect voor haar. Omdat ze helemaal alleen was. En nu is haar hele familie van de kaart geveegd, maar zij leeft nog, dus ze moet wel bijzonder zijn. Hij wil haar leren overleven in de gekke wereld waarin ze verkeert.”

Ondanks dat respect ruilt hij haar zo in voor wat goud

Rory: „We zullen zien. Zou hij het goud pakken terwijl hij weet dat dat haar einde betekent? Ik denk zelf van niet. In dit seizoen zullen de kijkers een ander kant zien van The Hound. De laatste paar seizoenen was een beetje onduidelijk of hij goed of slecht was, maar nu neigt hij meer naar de goede kant.”

Waar komt The Hound eigenlijk vandaan?

Rory: „Zijn gezicht is verminkt door een brand die zijn oudere broer stichtte en hij komt uit een rijk gezin. Zijn vader redde ooit de koning met zijn honden en werd daarvoor rijkelijk beloond, maar zijn broer was de rotte appel. Waarschijnlijk heeft hij zijn vader vermoord en nu vecht hij nog steeds tegen dat verleden. Ik denk dat hij het liefst zijn broer een kopje kleiner zou maken en dan ergens een rustig leven op wil bouwen. Hij wil vrede vinden in zijn hart. Dit seizoen wordt trouwens de achtergrond van The Hound helemaal duidelijk, hij krijgt een veel duidelijkere rol.” 

Doe jij je eigen stunts?

Rory: „Dat doet iemand voor me. Ik word ook een dagje ouder en m'n knieën zijn naar de knoppen. In Game of Thrones moet ik vaak van heuvels afrennen, daar gebruik ik m'n stand in voor. Hij lijkt best wel op me.”

Moet je lang in de make-up voor je op The Hound lijkt?

„De metamorfose in The Hound duurt zo'n twee uur. Dit jaar heb ik een nieuw masker gekregen, van een prachtige kwaliteit. Zelfs in close-up lijkt het levensecht.”

Hoe is het om in de bekendste tv-serie van de wereld te spelen?

Rory: „Heel raar omdat ik heel erg van mijn privacy hou. Als ik niet werk zeil ik op m'n boot of loop ik ergens in de Schotse Highlands. Ik ben graag alleen en nu moet ik ineens zwaaien naar fans en met vreemden praten. The Hound heeft echt enorm fanatieke fans. Ik krijg brieven, foto's, ze stellen me vragen, ik krijg huwelijksaanzoeken. Hartstikke leuk dat mensen mijn personage zo leuk vinden.”

Meer over