Game of Thrones seizoen 5: vijf dingen die je moet weten

16 januari 2015 14:37 | tv-serie | Door Televizier

Het vijfde seizoen van Game of Thrones gaat in 13 april van start in Nederland. Wat kunnen we allemaal verwachten? Televizier.nl zet het voor je op een rijtje. 

Game of Thrones is de meest gedownloade tv-serie aller tijden, en dat is de kijkcijferhit van HBO natuurlijk niet voor niets. De fans wachten al maanden op het nieuwe seizoen, waardoor er natuurlijk het een en ander wordt vergeten uit de vorige vier reeksen. Om je geheugen op te frissen en je alvast lekker te maken voor het vijfde seizoen, zet Televizier.nl vijf dingen op een rijtje die je moet weten voor je aan de nieuwe serie begint. 

Let op! De onderstaande tekst staat vol met spoilers uit seizoen 1 tot en met 4. Moet je alle afleveringen nog zien: lees dit dan niet!

Hoe moet het verder met Tyrion?

De laatste keer dat we onze favoriete Lannister zagen bereikte hij zijn dieptepunt. Hij vermoorde zowel zijn vader als de vrouw van zijn dromen, én hij werd ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vervelende neefje Joffrey. Vervolgens vluchtte hij samen met de onbetrouwbare Varys uit Kings Landing, maar waar gaan ze naartoe? Braavos kreeg in seizoen vier steeds meer aandacht. Is dit de bestemming van Tyion en Varys? 

En Arya?

De enige persoon waarvan we zeker weten dat ze naar Braavos gaat is Arya. Zij betaalde haar reis met de mysterieuze munt die ze in seizoen twee kreeg van Jaqen H’ghar. We weten nog niet wat de betekenis van de munt precies is, maar aangezien Jaqen een uitstekend moordenaar is en Arya nog heel wat mensen op haar dodenlijst heeft staan, zal het vast niet goed aflopen voor een aantal mensen in de omgeving van Arya Stark. 

Wordt Cersei de boze koningin?

De dood van Tywin Lannister kon niet op een beter moment komen voor Cercei Lannister. Doordat haar zoon annex koning Joffrey is overleden, is Cercei de machtigste vrouw in Kings Landing. Margaery Tyrell wil gaan trouwen met de nieuwe koning Tommen, maar daar steekt Cersei maar al te graag een stokje voor. Lukt het haar om de Tyrells te vernietigen? Ze wil de relatie met haar broer Jamie overigens ook wereldkundig maken. Dit kan nog voor de nodige plotwendingen zorgen. 

En dan is er ook nog Dorne

Uit eerdere seizoenen weten we dat Cersei het verschrikkelijk vindt dat haar dochter naar deze plek is gestuurd. Haalt ze haar eindelijk terug? En hoe gaat ze dit doen nu ze Price Oberyn uit Dorne heeft laten vermoorden? Petyr Baelish is bezig met zijn eigen plannetje in The Vale en Varys is gevlucht met Tyrion Lannister. Dit betekent dat ze eigenlijk geen adviseurs meer overheeft. Niets lijkt een catastrofe nog in de weg te staan. 

‘The Wall’ is ook nog niet omgevallen

De laatste keer dat we een kijkje namen in het door bevroren zombies ingenomen gebied dat de rest van de Seven Kingdoms lijkt te negeren, bracht Stannis een bezoekje aan de Night's Watch. Hij kan komend seizoen voor de nodige opschudding zorgen, aangezien hij een flinke som geld heeft ontvangen van de Iron Bank. Nu hij de mannen van de Night’s Watch aan zijn zijde heeft staan lijkt het goed te komen met de zelfbenoemde koning, al blijft het Game of Thrones waar er werkelijk alles kan gebeuren. Melisandre heeft overigens interesse in Jon Snow, dit voorspelt natuurlijk niet al te veel goeds. 

Vanaf 13 april kunnen we in Nederland zien wat er allemaal gaat gebeuren in seizoen 5. De eerste beelden staan in ieder geval al online.

Meer over