Game of Thrones staat in het Guinness Book of Records

Game of Thrones heeft een plek gekregen in het Guinness Book of Records omdat de serie tegelijkertijd in 173 landen werd uitgezonden.

De tweede aflevering van seizoen 5 van Game of Thrones werd in 173 op hetzelfde moment uitgezonden. Het was een poging van zender HBO om het illegaal downloaden in te perken. De afgelopen jaren was het razend populaire Game of Thrones met overmacht de meest gedownloade serie ter wereld.

CSI

Game of Thrones brak ook meteen het record van CSI dat vijf weken daarvoor in 2 landen tegelijk te zien was (Jazeker, 2! Zo staat dat echt in het offciële statement van het Guinness Book of Records). De serie heeft dus een dik wereldrecord te pakken.

Game of Thrones baby’s

Game of Thrones-actrice Maisie Williams, de stoere Arya Starke in de serie, nam de bijbehorende Guinness Book of Records in ontvangst. Hoe populair Game of Thrones is, blijkt uit het aantal baby's dat vernoemd wordt naar personages uit de serie. Afgelopen jaar noemden 244 ouders in Engeland hun kind Arya. 53 nieuwbakken vaders en moeders kozen voor het exotische Khaleesi. Of ook in Nederland Game of Thrones-baby's rondruipen is niet bekend.

Lees ook:
De laatste game of Thrones aflevering was behoorlijk deprimerend. Hoe moet dat verder?

Meer over: