Gastrol in Modern Family voor jonge transgender

27 september 2016 13:22 | tv-serie | Door Televizier

© 20th Century Fox Television

De achtjarige kindacteur Jackson Millarker speelt binnenkort een gastrol in de populaire televisieserie Modern family. Dat is bijzonder omdat Jackson transgender is.

Via Instagram deelt de regisseur van de serie, Ryan Case, het nieuws met de rest van de wereld. Onder de foto waarop zij samen te zien zijn schrijft ze: “Dit is Jackson Millarker. Hij is acht jaar, komt uit Atlanta en is toevallig transgender.” 

Gastrol

Welke rol de achtjarige speelt, schrijft Case er ook bij: “Jackson speelt Lily's (dit is de geadopteerde dochter van Cam en Mitchell) vriend Tom in de aflevering van deze week en hij is geweldig. Dit is een van de vele redenen waarom ik er trots op ben onderdeel te zijn van deze show.” De aflevering waarin Jackson is te zien, wordt woensdag in Amerika uitgezonden. Dit is zijn debuut.

Jackson is niet de eerste transgender in een Amerikaanse serie, in Orange is the new black speelt Laverne Cox gevangene Sophia Burset. Laverne werd geboren als Roderick Cox.

Prijswinnende show

Modern family is een Amerikaanse komische televisieserie uit 2009 die met verschillende prijzen is bekroond. De show gaat over het leven van drie gezinnen die samen een grote familie vormen. Het achtste seizoen is vorige week woensdag begonnen. 

Doorbreek transgendertaboe

De laatste jaren is er veel aandacht voor transgenders op tv. Programma’s zoals Holland’s next top model van RTL 5 waarin transgender Loiza Lamers won, Louisa & Rosanna, onze transgender bruiloft van TLC en het KRO-NCRV programma Hij is een zij doorbraken het taboe. We zijn nog lang niet klaar met de transgenders, want de KRO heeft Igender al voor ons klaar staan. In dit programma wordt het leven van genderjongeren gevolgd. 

Geschreven door Claudia de Vries

Meer over