Geen vervolg tv-serie Verliefd op Ibiza

20 december 2013 10:40 | tv-serie | Door Televizier

Het doek valt voor de SBS-serie Verliefd op Ibiza. Vanwege tegenvallende kijkcijfers komt er waarschijnlijk geen tweede seizoen van de dramaserie.

Zaterdag was de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien. Gevraagd of er een vervolg komt antwoord SBS 6-programmadirecteur Remko van Westerloo: “We hebben daar nu geen concrete plannen mee”.

Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza draaide om het leven van een aantal Nederlanders op het Spaanse eiland Ibiza. De regie was in handen van Johan Nijenhuis, die eerder verantwoordelijk was voor films als Costa! en Volle Maan.

Cast

Onder anderen Marly van der Velden, Manuel Broekman en Georgina Verbaan speelden een hoofdrol in de serie. Maar ondanks de jonge cast vond het publiek de Spaanse avonturen niet boeiend. De kijkcijfers daalden iedere week en zakten uiteindelijk tot onder de 500.000.

Bijzonder slot

Naar de grote finale van afgelopen zaterdag keken slechts 474.000 mensen. Dit terwijl er voor Verliefd op Ibiza een uniek slot was bedacht. Kijkers konden namelijk stemmen op hun favoriete scenario voor het het einde van de serie. Uiteindelijk besliste het publiek een lang en gelukkig leven voor hoofdrolspeelster Suus en DJ Lo op het zonnige party eiland.

Ik Ook Van Jou

SBS heeft bekend gemaakt dat er ook een einde komt aan het sketchprogramma Ik Ook van Jou. Programmadirecteur Remko van Westerloo vindt het bijzonder jammer dat de serie sneuvelt. “We hebben daar een beetje pech mee gehad. Het is klaar, zeg ik met pijn in mijn hart. Er was zat op aan te merken, maar het is jammer dat het niet is gelukt en we er niet langer de tijd voor kunnen nemen”, aldus Van Westerloo.

Danni Lowinski

Gelukkig zijn er ook dramaseries die het wel goed doen op SBS 6. Zo keert volgende maand Danni Lowinski terug op de woensdagavond en zijn de opnames voor het derde seizoen van Dokter Tinus in volle gang.

Nieuwe serie

Daarnaast komt er een nieuwe tv-sere op SBS 6 genaamd Wentworth. Isa Hoes speelt daarin de hoofdrol als vermeende moordenares. “Gisteren was ik op de set van de nieuwe gevangenisserie, Wentworth. Helaas hebben we nog steeds geen Nederlandse titel. Maar het is een adembenemend spannend project, ik heb er heel veel vertrouwen in”, vertelt van Westerloo.

Meer over