Geen vierde seizoen voor Penny Dreadful

21 juni 2016 10:22 | tv-serie | Door Televizier

De Brits-Amerikaanse horrorserie Penny Dreadful krijgt geen vierde seizoen. De Amerikaanse zender Showtime heeft de laatste aflevering van het derde seizoen al uitgezonden. 

"Ik kan absoluut bevestigen dat het echt voorbij is, het einde", vertelt John Logan, de bedenker van de serie, tegen Deadline. Logan is onder andere bekend als schrijver van kaskrakers als The Gladiator (2000) en James Bond-film Spectre (2015). 

Speculatie

De laatste aflevering van het derde seizoen verklapte eigenlijk al het lot van de serie, aangezien aan het einde de woorden "The End" in beeld verschenen. Hierop speculeerden fans al over het eventuele einde van de serie. Die geruchten zijn nu bevestigd. 

Frankenstein

Penny Dreadful is een horrorserie van Brits-Amerikaanse komaf, die bekend staat om de harde en lugubere verhalen. Bekende horrorkarakters passeren de revue, zoals een weerwolf, Frankenstein's monster, Dorian Gray en Abraham van Helsing. Hoofdrollen waren er voor Eva Green (Vanessa Ives), Timothy Dalton (Sir Malcom Murray), Reeve Carney (Dorian Gray) en Josh Hartnett (Ethan Chandler).

In Nederland is Penny Dreadful te zien op Netflix. 

Meer over