George Clooney werkt aan serie met makers Making a Murderer

17 juni 2016 11:34 | tv-serie | Door Televizier

© 2004 Village Roadshow Films (BVI) Limited

Het productiebedrijf van George Clooney werkt aan de nieuwe serie America's Most Admired Lawbreaker met de makers van de veelbesproken documentaire Making a murderer.

America's Most Admired Lawbreaker is een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de artikelen uit de Huffington Post van journalist Steven Brill. De serie gaat over een farmaceutisch bedrijf dat een medicijn ontwikkelde en dit met agressieve marketing bij mensen promootte. Het bedrijf verzweeg de mogelijke bijwerkingen.

Veroordeeld

Uiteindelijk moest het bedrijf meer dan twee miljard dollar aan boetes en schadevergoedingen betalen, maar vermoedelijk bracht het medicijn meer dan dertig miljard dollar op. Een schijntje dus.

Making a murderer

Dat de makers van Making a murderer aan het verhaal verbonden zijn, belooft veel goeds. De Netflix-serie rondom de de onterechte veroordeling van Steven Avery deed veel stof opwaaien. Zelfs het Witte Huis bemoeide zich er uiteindelijk mee. 

Clooney

George Clooney is een gevierd acteur, regisseur en producent. Zo produceerde hij de film Ocean's twelve (foto) waar hij ook zelf een rol in vertolkte. Met zijn productie Argo ontving hij een Oscar voor Beste Film. George Clooney's meest recente acteerwerk is de film Hail, Caesar! die begin dit jaar in de Nederlandse bioscopen draaide.

Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen America's Most Admired Lawbreaker zal tellen of wanneer en waar de serie wordt uitgezonden.

Meer over