George R.R. Martin belooft Game of Thrones film

30 september 2015 17:07 | tv-serie | Door Televizier

Volgens Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin gaat de vorig jaar aangekondigde filmversie van de populaire serie er echt komen. 

Volgens Martin zijn de producenten en zender HBO momenteel bezig uit te zoeken hoe ze de serie op het witte doek kunnen brengen.

George R.R. Martin onder druk

De kans is uitgesloten dat Martin zelf het verhaal van de film gaat verzorgen: "Ik moet nog twee boeken af zien te krijgen en daar heb ik enorm veel werk aan. Ik schrijf vrij langzaam maar ik weet hoe boos de fans worden als ik niet opschiet, dus wat dat betreft sta ik behoorlijk onder druk."

Inhoud film raadsel

Een groot punt van onduidelijkheid is nog waar de eventuele film over moet gaan. Het lijkt in elk geval uitgesloten dat de film als afsluiter van de tv-serie gaat dienen. Niet alleen omdat Martin zelf niet meeschrijft, maar ook omdat HBO-programmadirecteur Michael Lombardo dat een belediging voor de fans zou vinden: "Ik vind het niet kunnen om mensen te dwingen nog eens 16 dollar per bioskaartje uit te laten geven, puur zodat ze weten hoe hun favoriete tv-serie afloopt."

Game of Thrones prequel?

Daarentegen is een prequel film een vaakgehoorde optie. Hierdoor zouden ook personages die tijdens de zes bloederige seizoenen zijn gesneuveld weer hun opwachting kunnen maken. Sowieso staat de film pas gepland nadat de tv-serie haar 8e en laatste seizoen heeft gehad.

Meer over