Géza Weisz over All-In Kitchen

26 oktober 2016 12:17 | tv-serie | Door Televizier

Géza Weisz is een van de hoofdrolspelers van All-in kitchen, een serie die veel overeenkomsten vertoont met de pokerreeks Bluf, maar toch heel anders is. Televizier sprak met Géza die Tjé speelt.

Is All-in kitchen een vervolg op Bluf?

„Je moet het zien als een spin-off. Wat over is gebleven uit Bluf zijn de personages van Javier Guzman, Teun Kuilboer en mijzelf. Hein, Julian en Tjé. Maar All-in kitchen is veel meer comedy. Een aflevering duurt ook nog maar 25 minuten in plaats van 50, zoals het een echte comedyserie betaamd. En waar Bluf heel erg draaide om de dynamiek tussen de vier vrienden, is het nu veel meer ook een vrouwenserie geworden.”

Wat is het verhaal?

„Hein en Tjé krijgen een telefoontje van zakenman Bert die ze aanbiedt een restaurant over te nemen. Bert hoopt dat dat faliekant mislukt, maar zoals dat gaat in de wereld van fictie werkt het juist heel goed. Het concept van All-in kitchen bestaat echt en komt uit Engeland. Daar kun je in sommige restaurant pokeren voor een flinke korting op je rekening. De serie is heel grappig geworden, ik kon een aantal keer niet eens mijn tekst zeggen zonder dat de tranen van het lachen me over de wangen liepen. Dat is meestal wel een goed teken. Ik mocht de serie dan ook maken met een stel van mijn beste vrienden.”

Komt het de kwaliteit van een serie ten goede als je met je vrienden mag werken?

„Het helpt wel. Ik denk dat overal waar plezier in het werk is de kwaliteit omhoog gaat. Als de spelers van het Nederlands elftal ruzie maken in de rust, worden ze geen wereldkampioen. Omgekeerd: als je kijkt naar het Braziliaanse sambavoetbal: daar spatte het plezier vanaf en ze werden ook nog wereldkampioen.”

Tjé is een tikje ordinair en gek, bevalt dat?

„Het is de leukste rol die ik ooit heb gespeeld. De situaties waarin Tjé terechtkomt zijn zo grappig en absurdistisch. Bovendien schrijf ik veel mee aan de teksten van Tjé en daar heb ik lol in. Aan de andere kant zou ik ook wel eens een serieuze rol willen spelen, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik wordt altijd gecast als de olijke jongen met wie er wat mis gaat. Zwaar drama is er nog niet aan te pas gekomen.”

Hoe gaat het trouwens met dat poker-concept in Engeland?

„Ik denk dat het werkt, want in het restaurant waar we All-in kitchen hebben opgenomen gaan ze het overnemen. Niks voor mij trouwens, ik ben zo’n slechte pokeraar. Ik ga altijd all-in.”

All-in kitchen start op woensdag 26 oktober om 21.30 bij RTL 5 en is daarna wekelijks te zien. De serie is ook een week vooruit te kijken is bij videoland.

 

Meer over