Goed nieuws: George Clooney in Downton Abbey

George Clooney krijgt een rol in het Britse kostuumdrama Downton Abbey. George speelt een Amerikaanse gast op een bruiloft.

De aflevering is een kerstspecial, die bedoeld is om geld op te halen voor het goede doel Text Santa van de zender ITV. De enige domper is dat George een hele klein rol speelt die ook nog eens eenmalig is. George schijnt een enorme fan te zijn van Downton Abbey en hij is goede maatjes met acteur Hugh Bonneville die Lord Robert Crawley speelt. De twee werden vrienden nadat ze samen in de film Monuments Men acteerden.

Trouwen

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat George en zijn verloofde Amal Alamuddin overwogen om te trouwen op Highclere Castle, de plek waar Downton Abbey wordt opgenomen. Maar waarschijnlijk is dat verhaal de wereld in geholpen nadat George bij het kasteel was gesignaleerd zodat zijn gastrol niet zou uitlekken.

Groots moment

Bronnen vertellen in de Engelse krant The Sun dat het vier maanden duurde voordat de stunt uitlekte. „Zeker omdat dit het grootste moment is uit de geschiedenis van Downton Abbey.”

Het gastoptreden van George Clooney in Downton Abbey zal ook Nederland niet ongemerkt voorbij gaan. De NCRV zendt de kerstspecial tegen kerst uit.

Vooralsnog verheugd half Engeland zich nog op de vlammende start van het vijfde seizoen van Downton Abbey.

Meer over: