Gouden Bergen is terug op SBS 6: groot geld, klein leed

De eerste afleveringen van Gouden Bergen beloofden zo veel goeds, dat SBS 6 een heel seizoen heeft besteld. Hoe gaat het verder met de rijke vrouwen uit Bergen?

Gouden Bergen draait om vijf vrouwen in het rijke dorpje Bergen, die hun leven zagen ontploffen omdat hun wederhelften het lieten afweten. Hoofdrollen zijn er voor onder andere Plien van Bennekom, Eva Duijvestein en Jelka van Houten. De eerste twee afleveringen werden in januari uitgezonden en bij voldoende belangstelling zou er een vervolg komen.

Eva Duijvestein

Die belangstelling was er en dus volgt nu een complete serie. Daarin krijgen de kijkers de komende weken antwoord op vragen als: hoe is het met de comateuze man van Chantal (Tina de Bruin), wat is de stand van zaken rond de sekssite die ze samen met Eline (Eva Duijvestein) en Annelore (Fockeline Ouwerkerk) opzet en hoe zit het eigenlijk met die verstopte drie miljoen?

Vervolg

De cast en crew waren voor­bereid op meer afleveringen van Gouden Bergen. Regisseur Idse Grotenhuis legt uit: "We maakten de eerste afleveringen in de hoop dat we door mochten. We stopten daarom al een belofte in de eerste twee afleveringen over wat er allemaal kan gebeuren."

Twee A4-tjes aan ideeën

Erg veel was er echter niet concreet: "We hadden wat dingen in ons hoofd, maar de plannen die we hadden pasten op twee A4’tjes." Eenmaal aan het schrijven, blijkt het toch anders te lopen dan verwacht. "De helft van je ideeën kieper je overboord, de andere helft jas je er in drie afleveringen doorheen. En dan moet je iets nieuws verzinnen."

Klein leed

"We eindigden met de vraag: Hoe gaan deze vijf vrouwen het zonder hun wederhelft rooien?" vertelt Idse Grotenhuis. "Daar pakken we de draad weer op. Verwacht veel groot geld en klein leed."

Gouden Bergen is woensdagavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Lees ook:
Een interview met Eva Duijvestein over Gouden Bergen. 
+ Een interview met Plien van Bennekom over Gouden Bergen.

Meer over:

Reageren