Grey's Anatomy-maakster doorbreekt stilte over dramatische dood

5 augustus 2015 15:13 | tv-serie | Door Televizier

© American Broadcasting Companies

Shonda Rhimes, de bedenkster van Grey's Anatomy, heeft eindelijk gereageerd op de dood van een hoofdpersonage uit haar serie. Let op: spoilers!

Grey's Anatomy zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat ging door veel fans heen toen in aflevering 21 van seizoen 11 plotseling hoofdpersonage Derek Shepherd (gespeeld door Patrick Dempsey) overleed bij een auto-ongeluk. De bedenkster van de serie, Shonda Rhimes, kreeg een stortvloed aan kritiek over zich heen. Eindelijk reageert ze nu op 'McDreamy-gate'.

'Niet leuk'

"De exit van Patrick Dempsey was niet leuk," zegt Rhimes volgens TVLine.com. "We hebben lang samengewerkt, we zijn een familie geworden. Dit soort keuzes zijn nooit makkelijk." Eerder gingen nog geruchten dat Dempsey uit de serie werd geschreven vanwege diva-gedrag, maar daar is de maakster nooit op ingegaan.

'Hij moest wel dood'

Rhimes geeft toe dat het simpel was om te bedenken hoe Derek Shepherd uit Grey's Anatomy zou verdwijnen. "Hij moest wel dood." De maakster kon McDreamy niet laten vertrekken bij zijn grote liefde Meredith. "Dat zou betekenen dat hun liefde elf jaar lang een leugen was. Dit was de enige manier om hun magic te laten bestaan."

In Nederland is het dramatische afscheid van McDreamy uit Grey's Anatomy pas dit najaar te zien. NET 5 zendt de laatste afleveringen van seizoen 11 na de zomer uit.

Lees ook:
Grey's Anatomy zal nooit meer hetzelfde zijn

Meer over