Grey's Anatomy zal nooit meer hetzelfde zijn

24 april 2015 14:18 | tv-serie | Door Televizier

© American Broadcasting Companies

De Amerikaanse kijkers van Grey's Anatomy bleven donderdag in shock achter: een geliefd hoofdpersonage kwam plotseling om het leven. Let op: spoilers!

Derek Shepherd (gespeeld door Patrick Dempsey) kreeg in aflevering 21 van het elfde seizoen Grey's Anatomy een auto-ongeluk, nadat hij zelf uit de auto was gestapt om slachtoffers van een ander ongeluk te helpen. Derek, alias McDreamy, overleefde het niet. Daarmee verdwijnt een van de personages van het eerste uur.

McDreamy

"Na elf seizoenen Grey's Anatomy is Patrick Dempsey toe aan een nieuwe stap," meldt zender ABC. "Dokter Derek Shepherd is een iconisch personage en we zijn er trots op het thuis te zijn geweest van McDreamy. We zullen hem missen en we wensen Patrick veel succes bij zijn volgende klussen."

Patrick Dempsey

Een mooie persverklaring, maar volgens de geruchten is er een heel andere reden voor het vertrek van Patrick Dempsey. De bedenker van Grey's Anatomy, Shonda Rhimes, heeft volgens New York Post ruzie met de acteur vanwege zijn diva-gedrag en zou hem daarom uit de serie hebben geschreven.

Shonda Rhimes

De fans van Grey's Anatomy zijn woedend op Shonda Rhimes:

Shonda Rhimes zelf houdt zich op de vlakte over de geruchten. "Ik kon me nooit voorstellen om afscheid te nemen van McDreamy. Iedereen zal zijn dood voelen," laat ze weten. De bedenker ziet nu wel nieuwe mogelijkheden voor Dereks liefde Meredith: "Ze betreedt nu nieuw terrein. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals Ellis Grey zou zeggen: de carrousel stopt nooit met draaien."

NET 5

De aflevering waarin McDreamy sterft moet in Nederland nog op tv komen. NET 5 is gebleven bij aflevering 19 van seizoen 11 en last nu een eigen 'zomerstop' in, waardoor de laatste vijf afleveringen van dit seizoen pas in het najaar op de buis zijn. Daarbij zit ook de bewuste aflevering 21, die Derek Shepherd fataal wordt.

Lees ook:
"Patrick Dempsey uit Grey's Anatomy geschreven vanwege divagedrag"

Meer over