GTST cliffhanger 2016 weinig positief ontvangen

1 juli 2016 20:54 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Dat was 'm dan, GTST is met zomerstop. De liefdescaravan ontplofte met mogelijk zes doden en verder verlieten nog eens vier acteurs de cast. Twitter vermaakte zich kostelijk, maar niet omdat de cliff zo sterk was.

Noud was net te laat om Nina te stoppen met Bing te trouwen. Dat was al een ramp, maar toen hoorde zijn verloofde Sacha Kramer hem tegen de bruid zeggen dat hij verliefd op haar is. Overmand door verdriet stormde Sacha weg, richting de caravan waar ze haar ogen rood huilde.

Net als de caravan wordt weggereden door de vriendengroep naar het trouwfeest, blijkt de deur te klemmen en zit Sacha vast in de mierzoet ingerichte sleurhut. Het wordt al snel een dolle dodenrit, wat veel mensen wel konden waarderen. Waar ze minder blij van werden waren de fragmenten met Sil en Amy bij de cast van Nieuwe tijden dat maandag begint. Het is nog even wennen.

Feitelijk waren de scenes bedoeld als een backdoor pilot, een manier om de personages voor te stellen en de GTST-kijker lekker te maken voor de zomerse soap. Dat lukte aardig toen Ferry Doedens ineens zijn opwachting maakte. En dit deed...

Afbeelding

Nina's nieuwe kapsel

Voordat het drama met de horrorcaravan des doods zich voltrok was er nog een andere shock. Nina had zich voor haar huwelijksfeest een nieuwe look aangemeten. Haar wilde krullenbol viel niet echt in de smaak, om over dat grijzige glitterbroekpak nog maar te zwijgen.

Afbeelding

Uiteindelijk raakte de caravan los van het busje en gleed 't met een bewusteloze Sacha een weiland in. Of ze buiten bewustzijn was door het lekkende gas of de klap op haar hoofd van de fles blijft onduidelijk. Wel is zeker dat ze nog in de caravan was toen 'ie de lucht in ging. Maar dat zegt natuurlijk niet alles, Wendy van Dijk overleefde in Moordvrouw ook een ontploffend busje in een weiland. Maar zij was niet knockout op het moment.

Al zijn sommigen zelfs bij dergelijke rampspoed nog genadeloos...

En anderen nemen een soap iets te serieus...

Want laten we wel zijn, waar doen clowneske capriolen en ontploffende caravans ons eigenlijk het meest aan denken? Juist!

GTST cliffhanger slachtoffers

Maar dit is dus de cliffhanger van GTST: Sacha is de enige die weet dat Nina en Noud nog van elkaar houden, maar als ze daadwerkelijk gaat hemelen is dat geheim veilig. Sjoerd, Rover, Sam, Job en Anna zijn ook door de ontploffing gegrepen en mogelijk (levensgevaarlijk) gewond.

Afbeelding

En laten we niet vergeten dat ondertussen naast Sil en Amy ook Robert en Maxime met stille trom uit Meerdijk zijn vertrokken. Marjolein Keuning zal heus wel terugkomen, maar dat neemt niet weg dat er wat vacatures voor nieuwe castleden zijn.

Ontevreden

Over het algemeen oordeelden de Twitteraars niet positief over de cliff. Het zou te voorspelbaar en gewoontjes zijn. Een groot deel van die ontevredenheid komt door het feit dat de afloop al bekend was dankzij vooruitkijkmogelijkheden als Videoland en RTL XL. Dat komt de spanning ook niet bepaald ten goede.

Als je een hele zomercliffhanger waar maanden naar toe is gewerkt binnen één tweet kan samenvatten en beoordelen dan zegt dat wel wat.

En voor wie het ondanks RTL's vakkundige promocampagne nog niet wist...

Meer over