GTST Meerdijk app onthult meesterplan Martine Hafkamp

9 september 2016 14:49 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot Meerdijk app

Inge Ipenburg zelf komt niet terug, maar haar GTST-personage Martine Hafkamp blijkt essentieel in de komende verhaallijnen, zo onthult de speciale Meerdijk app.

De afgelopen zomer was via de app te zien hoe Wiet (Pip Pellens) op verzoek van haar halfbroer Jack van Houten (Mark van Eeuwen) naar Rusland vertrok voor een speciale undercover missie. Ze moest zich voordoen als stagiaire bij multinational Mountain High en uit zien te vinden wie de mysterieuze eigenaar Maddie Everest is.

Maddie is Martine

Jack vermoedde namelijk dat Maddie een schuilnaam is van Martine Hafkamp is, de moeder Wiets' halfzus Sjors Langeveld (Inge Schrama). Na een zomer vol zoekopdrachtjes en rebussen (het blijft een spelletje) ontdekte Wiet dat Maddie inderdaad banden met Meerdijk had. Ze sloot deals met door Ludo ontslagen medewerkers en ze regelde via via dat Ludo's kunstzinnige zus Maxime in Frankrijk mocht werken en exposeren.

Babyhaar

Wiet wist daarnaast in Maddie's bezittingen een buisje met babyhaar te vinden en wat haartjes naar Jack te sturen voor een DNA analyse. Daaruit bleek dat het ging om het haar van Sjors. En als klap op de vuurpijl wist ze ook haar hand te leggen op een foto van Maddie.

Afbeelding

Sjors to the rescue

Wiet en Jack zijn het er al snel over eens: Maxime moet gered worden en de enige die 'Maddie' kan stoppen is haar dochter Sjors. Daarom regelt Jack snel twee tickets naar Rusland voor Sjors en dochtertje Lana. Wiet belt haar zus op in de app om het verrassende nieuws te melden. Voor zover Sjors wist, was Wiet al maanden op wereldreis.

Zwangerschap Inge Schrama

Het lijkt er op dat deze wending in het verhaal vooral bedoeld is om een mouw te passen aan de zwangerschap van Inge Schrama. Door Sjors uit de reguliere serie te laten verdwijnen in haar zoektocht naar Martine kan Inge op alle gemak op krachten komen na de bevalling. Wellicht wordt het verhaal van Maddie, Maxime, Sjors en Wiet in de Meerdijk app verder uit de doeken gedaan.

Meer over