GTST-ster Marjolein Keuning had bijna Carmen gespeeld in Penoza

8 juli 2015 10:29 | tv-serie | Door Televizier

© Nick van Ormondt - RTL

Marjolein Keuning, bekend als Maxime uit GTST, werd op het laatste moment afgewezen voor de hoofdrol in Penoza. Ze baalde flink: "Ik kon er niet naar kijken."

Marjolein Keuning was in de running voor de hoofdrol in hitserie Penoza. "Ik heb auditie gedaan voor de rol van Carmen en ik zat bij de laatste twee," onthulde de GTST-ster in RTL Boulevard. "Ik had het fantastisch gevonden!"

Penoza

Toch is Marjolein afgewezen voor de rol, die nu gespeeld wordt door Monic Hendrickx. "De serie zou toen nog voor Talpa zijn," legt Marjolein uit. "Na mijn auditie heeft Talpa besloten dat ze geen vrouw van rond de 40 wilde casten, maar van rond de 30. Ik was daar natuurlijk een beetje pissed off over. Maar zo gaat het in het vak."

Monic Hendrickx

Uiteindelijk zette Talpa de Penoza-plannen niet door en pakte de KRO het idee op. Nu werd er wél een vrouw van rond de 40 gecast, maar Marjolein had pech. "De KRO heeft Monic Hendrickx gecast. Ik kon er even niet naar kijken, maar inmiddels wel hoor. Monic doet het fantastisch. Het is een prachtige serie, echt heel goed."

Op zondag 6 september begint het vierde seizoen van Penoza op NPO 3.

Lees ook:
Ons interview met Marjolein Keuning over haar rol als GTST-kreng Maxime.

Meer over