HBO houdt op met True Blood, The Newsroom en Boardwalk Empire

14 januari 2014 15:35 | tv-serie | Door Televizier

Het einde voor diverse veelbesproken HBO-series is in zicht. In 2014 worden de laatste seizoenen van The Newsroom, True Blood, Boardwalk Empire en Treme uitgezonden.

Vooral het einde van Boardwalk Empire en The Newsroom komt als een verassing. Dat Treme en True Blood dit jaar aan hun slotseizoen beginnen, was al eerder bekend.

Boardwalk Empire

HBO maakte het nieuws dat Boardwalk Empire stopt bekend op een perstour. De met een Emmy bekroonde serie over de drooglegging in Atlantic City is een groot succes. Het verhaal met in de hoofdrol Steve Buscemi als corrupte politicus scoort gemiddeld 7,5 miljoen kijkers per aflevering.

Spannend einde

“We zijn blij dat we een vijfde seizoen van Boardwalk Empire kunnen maken. Toch hebben we, na veel discussie met mijn creatieve team en HBO, besloten de serie na vijf geweldige seizoenen tot een krachtig en spannend einde te brengen”, aldus regisseur Terence Winter.

The Newsroom

HBO maakte ook bekend dat seizoen drie van The Newsroom het laatste zal zijn. Een topman van HBO noemt de dramaserie over een fictieve nieuwsredactie gevat, fris en provocerend. ‘Ik weet zeker dat het laatste seizoen er eentje wordt om nooit te vergeten'.

Aparte stijl

Toch was The Newsroom in vergelijking met andere HBO-series minder succesvol. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat het na drie seizoenen stopt. De serie had een aparte stijl die vooral een bepaalde groep fans aansprak.

HBO-series

Normaal redden succesvolle HBO-series het vaak tot een vijfde of zesde seizoen. Onder andere The Sopranos, The Wire en Six Feet Under zijn hier voorbeelden van. Een ander groot megasucces is Game of Thrones, waarvan in april het vierde seizoen begint.

Meer over