HBO komt met miniserie The Night Of

17 juni 2016 12:24 | tv-serie | Door Televizier

© Michael Seto/Wild Bunch Distribution.

HBO zendt vanaf 11 juli 2016 de miniserie The Night Of uit. De achtdelige miniserie vertelt het verhaal van een gecompliceerde moordzaak vol culturele en politieke intriges.

The Night Of neemt de kijker mee in het politieonderzoek en de gerechtelijke procedure van een ingewikkelde moordzaak. In acht afleveringen wordt de benarde situatie van de verdachte verteld, die in de gevangenis van Rikers Island op zijn vonnis wacht.

Hoofdrollen

De hoofdrollen zullen worden vertolkt door John Turturro, onder andere bekend van The Big Lebowski (1998) en O Brother, Where Art Thou? (2000) en Riz Ahmed, die het hulpje speelde van Jake Gyllenhaal in Nightcrawler.

Geen doorsnee serie

De serie is een creatie van de succesvolle scenarioschrijvers Steven Zaillian (Schindler’s List) en Richard Price (The Wire). Zaillian won een Oscar voor Schindler’s List. In totaal heeft hij dertig prijzen en bijna vijftig nominaties op zijn naam staan. Price werd genomineerd voor een Oscar voor The Color of Money (1986). De serie is gebaseerd op de succevolle Britse serie Criminal Justice. 

Maandag 11 juli

Vanaf 11 juli is er elke maandag een nieuwe, zestig minuten durende aflevering beschikbaar op de on demand-dienst HBO Go. De eerste aflevering is een extra lange van 78 minuten. De afleveringen zijn ook te zien op het HD-kanaal van de zender.