Over de moedermaffia

De debuutroman van Kimberley Klaver wordt een tv-serie

29 juni 2022 16:24 | tv-serie | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Remko de Waal

Na een bestseller kon een verfilming natuurlijk niet uitblijven. Het boek Zuid-Moeders Breken Niet van actrice en schrijfster Kimberley Klaver wordt nu bewerkt tot een serie. Dat heeft producent MediaLane bekendgemaakt.

Haar debuutroman kwam 2,5 maand geleden uit en gingen meteen als warme broodjes over de toonbank. Het boek gaat over een jonge moeder die na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij een chef-kok in Amsterdam-Zuid komt wonen. Maar na de geboorte van hun zoontje krijgt ze te maken met de moedermaffia.

Ongelofelijk tof

“Tijdens het schrijven van dit boek heb ik altijd een serie in mijn achterhoofd gehad. Dit heeft waarschijnlijk te maken met mijn werk als actrice, waardoor ik heel erg in scènes denk,” vertelt Kimberley. “Ik vind het ongelofelijk tof dat mijn verhaal nu ook nog op een andere manier uiting gaat krijgen. De wereld van Amsterdam-Zuid is natuurlijk een geweldige arena, niet alleen voor een boek, maar ook zeker voor een televisieserie.”

Of er een rolletje is weggelegd voor Kimberley is nog niet bekend. Ook wanneer we de serie kunnen verwachten horen we later.  

Meer over