Hitserie Poldark op NET 5

12 december 2016 15:30 | tv-serie | Door Televizier

NET 5 heeft de rechten gekocht van de BBC-kostuumserie Poldark: In love and war. Poldark was de afgelopen twee jaar een enorme hit voor de BBC.

Die populariteit was grotendeels te danken aan de aantrekkelijke hoofdrolspeler Aiden Turner die Ross Poldark speelt. Aiden trok in de serie nogal eens zijn shirt uit en kon daarbij rekenen op enthousiaste reacties van de kijkers.

Afbeelding

Zuidwest-Engeland

Maar ook de inhoud van Poldark: in Love & War is de moeite waard. Het kostuumdrama speelt zich af in Zuidwest-Engeland, Cornwall. Ross Poldark wordt voor de keuze gesteld: bij het leger gaan of terecht staan voor smokkelpraktijken. Hij besluit te gaan vechten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Onaangename verrassing

Maar als hij drie jaar later terugkeert, wacht de held een onaangename verrassing. Ross’ vader is overleden en zijn grote liefde Elizabeth (Heida Reed) is verloofd met zijn bloedeigen neef Francis (Kyle Soller), in de veronderstelling dat haar vroegere minnaar is om gekomen aan het front. Zo goed en kwaad als het gaat probeert Ross een nieuw leven op te bouwen. Hij redt straatmeisje Demelza (Eleanor Tomlinson) en zoekt troost bij haar. De vonk slaat over tussen de twee, maar toch kan Ross zijn eerste grote liefde nooit echt helemaal vergeten.

Winston Graham

Ross Poldark is een achttiende-eeuwse held uit de verhalen van de schrijver Winston Graham. Poldark won in 2016 een BAFTA Audience Award gewonnen in 2016 en is daarmee de populairste serie bij het publiek in de UK.

In het tweede seizoen van Poldark gaat Aidan Turner zelfs helemaal uit de kleren.

Poldark: in Love & War: vanaf zondag 8 januari 20.00 uur (dubbele afleveringen) bij NET 5

Meer over