Reilen en zeilen van 'normaal' Nederlands gezin

Hoe gaat het nu met de hoofdrolspelers van Kinderen Geen Bezwaar?

7 april 2023 14:15 | tv-serie | Door Marjolein Vos

© Vara/Leendert Jansen
Het is inmiddels tien jaar geleden dat de laatste afleveringen van Kinderen Geen Bezwaar te zien waren op televisie. De serie ging over wat er zoal in een 'normaal' Nederlands gezin gebeurt.

De serie telt maar liefst negen seizoenen en in totaal 210 afleveringen. En hoe is het nu eigenlijk met de hoofdrolspelers uit deze serie?

Alfred van den Heuvel als Gerard van Doorn 

Alfred speelde Gerard in de serie. Hij is een huisman. Hij kookt, strijkt, stoft en doet de was. Gerard heeft uit een eerdere relatie zijn zoon Daan en is samen met de twaalf jaar jongere Maud.

In het echte leven heeft Alfred na Kinderen Geen Bezwaar vooral in het theater gestaan. Zo speelde hij in 2017-2018 in My Fair Lady. In september 2021 speelde hij in de het muziektheater stuk Muskee over Bluesmuzikant Harry Muskee.

Alfred van den Heuvel.
Alfred van den Heuvel.

Anne-Mieke Ruyten als Maud Zegers

Anne-Mieke vertolkte de rol van Maud. Ze werkte als psychotherapeute met een praktijk aan huis. Ze had een dochter Julia uit een eerder huwelijk.

Na Kinderen Geen Bezwaar dook Anne-Mieke nog regelmatig op in series als Flikken Maastricht en Bar Gezellig. Daarnaast speelde ze regelmatig in het theater waaronder recent in Dagboek van een Herdershond.

Anne-Mieke Ruyten.
Anne-Mieke Ruyten.

Céline Purcell als Julia Zegers

Céline is in de serie te zien als Julia. Haar rol in de serie is wat wisselend. Aan het begin van seizoen drie stopt Céline om te focussen op haar rol in My Fair Lady. Later keert ze weer terug.

Na Kinderen Geen Bezwaar wisselde Céline haar televisie- en musicalcarrière met elkaar af. Zo was ze onder meer op televisie nog te zien in GTST en Centraal Medisch Centrum (CMC). De musicals waren vooral ook tijdens de periode dat ze in Kinderen Geen Bezwaar speelde zoals in Les Misérables en Wicked.

Céline Purcell.
Céline Purcell.

Joey van der Velden als Daan van Doorn

Joey is de zoon van Gerard genaamd Daan in de serie. Daan is geregeld een irritant broertje voor Julia, maar haar in de maling nemen lukt hem slechts sporadisch.

Na Kinderen Geen Bezwaar ging de focus van Joey vooral naar radio en nasynchronisatie. Zo was hij te horen op SLAM! en QMusic. In de serie Victorius is hij te horen als Beck Oliver.

Joey van der Velden op rechts.
Joey van der Velden op rechts.


Bobbie Koek als Inke de Jong

Bobbie krijgt als Inke een grotere rol als Julia tijdelijk de serie verlaat. Later wisselt Bobbie haar rol als Inke af met Céline en Joey zodat er altijd maar twee kinderen actief zijn in een aflevering. Ze is de stiefdochter van Gerard en Maud.

Bobbie was na haar exit uit de serie in 2010 meer geïnteresseerd in het maken van tv achter de schermen. Na haar opleiding was ze werkzaam als casting director, actrice en regie-assistente bij de film Layla M. En ze werkte onder meer als casting director bij Oi Mundo Casting.

Bobbie Koek
Bobbie Koek.

Meer over