Hollands Hoop en A’dam - E.V.A. zijn Nederlandse inzendingen voor Emmy’s

19 februari 2015 13:45 | tv-serie | Door Televizier

© Merlijn Doomernik - VPRO

Hollands Hoop en A’dam - E.V.A. dingen mee naar een International Emmy Award. De NPO zendt deze dramaseries in voor de prestigieuze prijs.

In totaal koos de NPO maar liefst zestien inzendingen in acht verschillende categorieën. Hollands Hoop en A’dam - E.V.A. zijn de keuzes voor de categorie dramaseries, Ramses voor TV-films/mini-series. Marcel Hensema (Hollands Hoop) en Maarten Heijmans (Ramses) zijn daarnaast nog geselecteerd voor Beste Acteur.

Hoog niveau

NPO-bestuurder Shula Rijxman is blij met het nieuws: “We zijn trots op de Nederlandse inzendingen voor de International Emmy Awards. Stuk voor stuk zijn het inzendingen van een zeer hoog niveau met grote maatschappelijke waarde.”

MH17

Voor de eerste keer dingt een Nederlandse inzending mee naar een Emmy in de categorie News Coverage: de verslaglegging van de Nationale Dag van Rouw na de MH17-vliegramp.

MIPCOM

De nominaties van de International Emmy Awards worden 15 oktober 2015 bekend gemaakt tijdens de internationale TV-beurs MIPCOM in Cannes. Eind november vindt in New York de uitreiking plaats. Op de nieuwsnominaties hoeven we iets minder lang te wachten: die komen in september al naar buiten. In oktober worden de prijzen toegekend.

Lees ook: Hollands Hoop krijgt een tweede seizoen!

Meer over