Hollands Hoop krijgt tweede seizoen

2 december 2014 17:23 | tv-serie | Door Televizier

© Merlijn Doomernik - VPRO

Hollands Hoop is de Nederlandse versie van de Amerikaanse hitserie Breaking Bad, maar dat maakt de reeks absoluut niet minder goed. De prachtserie krijgt nieuw seizoen!

Hollands Hoop is on-Hollands goed, en dus hebben de VARA, NTR en VPRO besloten om een tweede reeks van de serie te maken.

Seizoen 2

In het eerste seizoen van Hollands Hoop zijn de nodige personages gesneuveld. Gelukkig bestaat de cast nog steeds uit Fokke (Marcel Hensema), Machteld (Kim van Kooten), Pepijn (Martijn Lakemeier), Dimitri (Peter Van Den Begin), Sasha (Nikola Djuricko) en wethouder Anna (Cynthia Abma), die allemaal terugkeren in de tweede reeks.

Hollands Hoop

Hensema is Fokke Augustinus, een forensisch psycholoog werkzaam in een gevangenis. Tijdens een burn-out krijgt hij te horen dat zijn vader is overleden. Daar is Fokke niet al te rouwig onder; hij had al jaren geen contact meer met de Groningse boer. Om de uitvaart te regelen, woont de psycholoog tijdelijk in zijn ouderlijk huis, een boerderij in Groningen, genaamd Hollands Hoop (tevens de naam van een wietsoort). Daar ontdekt hij dat zijn strenge vader een behoorlijk lucratieve wietplantage runde. Fokke neemt de boel over en hij blijkt een crimineel talent te zijn.

Veronica komt in het nieuwe tv-seizoen met de Amerikaanse hitserie Gotham.

Meer over