Holly Mae Brood over Nieuwe Tijden

Holly Mae Brood (21), bekend als Amy Kortenaer uit GTST, verhuist naar Nieuwe Tijden naar een studentenhuis in Utrecht. Een nieuwe ervaring voor Holly: „Ik heb mijn studententijd een beetje overgeslagen.” Televizier.nl sprak met de actrice.

RTL 4 zendt in de zomerpauze van GTST de spin-off Nieuwe tijden uit, waarin jonge castleden uit GTST samenkomen met nieuwe personages. Holly is een van de castleden die Meerdijk verruilt voor Utrecht. Ferry Doedens (Lucas Sanders) en Soy Kroon (Sil Selmhorst) gaan met haar mee.

Passie

Holly Mae is de dochter van Xandra Jansen, de partner van Herman Brood. Voor haar GTST-carrière speelde ze in musicals en deed ze mee aan Hollands next topmodel. Acteren is nu haar grote passie. “Het is een nieuw ding in mijn leven. Ik heb in twee films mogen spelen (Sneekweek en Hartbeat), in GTST en nu in Nieuwe tijden. De nadruk ligt nu op acteren, daar wil ik nog veel meer mee doen.”

Niet goed genoeg

Holly Mae’s liefde voor het acteervak is eenvoudig uit te leggen. “Ik ben er nog niet goed genoeg in en dat wil ik uiteindelijk wel worden. Het is voor mij iets nieuws. Zestien jaar heb ik gedanst en toen kwam acteren op mijn pad. Het geeft me nieuwe energie.”

Amy Kortenaer

In Nieuwe tijden wordt een aantal nieuwe personages geïntroduceerd, maar Amy Kortenaer, de rol van Holly Mae, is sinds april te zien in GTST. De actrice herinnert zich de eerste keer dat ze op de set stond. “Dat was spannend. Ik speel een rol die al ooit door een ander gespeeld is en toen keek ik zelf naar de soap. Mensen verwachten iets van je als ze het personage al kennen.”

Boegbeelden

Rustig wennen aan haar nieuwe omgeving zat er niet in voor de actrice. “Mijn eerste scène was met Ludo, Janine en met Nina, de boegbeelden van het programma. Ik had direct heftige scènes, waarin ik moest huilen. Toch voelde het, heel cliché, als een warm bad. Iedereen was vriendelijk.”

Lomper dan GTST

Een nieuwe serie gaat gepaard met een andere set. Voor iedereen een nieuwe ervaring. “Bij Nieuwe tijden wordt meer gelachen. Het zijn allemaal jonge mensen en we zijn maar met zijn negenen. Hierdoor heb je soms scènes met de complete cast, dat is erg leuk. Dat zal bij GTST nooit gebeuren, daar lopen er veel meer rond. Ook merk je, omdat het een nieuwe serie is, dat alles bij Nieuwe tijden nog wat lomper gaat dan bij GTST. Dat is een geoliede machine.

Studententijd

Holly Mae’s personage Amy verruilt Meerdijk voor een studentenhuis. De actrice heeft dat zelf nooit gedaan. “Het lijkt me wel leuk, ik moet zeggen dat ik mijn studententijd een beetje heb overgeslagen. Het klinkt spannend, met nieuwe vrienden en onbekenden. Maar ik zou niet in een goor huis willen wonen. Niet dat ik zo opgeruimd ben, maar ik leef alleen in mijn eigen rommel.”

Niet te vergelijken met GTST

GTST is al jaren succesvol, maar Nieuwe tijden moet de verwachtingen nog waarmaken. Volgens Holly Mae moeten de kijkers proberen de twee series los van elkaar te zien. “Het is niet hetzelfde. Nieuwe Tijden heeft een ander gevoel, andere sfeer, nieuwe personages. Mensen moeten de shows niet teveel vergelijken, maar ik hoop dat het goed gaat werken.”

Geen jeugdserie

Hoewel Nieuwe tijden zich afspeelt in een studentenhuis, is er volgens de actrice geen sprake van een jongerenserie. “GTST is voor jong en oud. Nieuwe tijden kan volgens mij ook prima door volwassenen bekeken kan worden, al zijn er meer raakvlakken voor jongeren. Toch is het absoluut geen jeugdserie, want er komen hele heftige dingen voorbij.”

Nieuwe tijden is vanaf maandag 4 juli 2016 om 20.00 uur te zien bij RTL 4

Bekijk ook het interview met Tim Douwsma over Nieuwe tijden

Meer over:

Reageren