Homeland 7: Carrie versus Saul?

24 maart 2018 13:42 | tv-serie | Door Televizier

© Showtime

De fans moesten er even op wachten, maar nu begint toch echt het zevende – en waarschijnlijk voorlaatste – seizoen van Homeland. Wat gebeurde er ook alweer in de vorige reeks en wat kunnen we de komende weken verwachten?

In het vorige seizoen verijdelde Carrie (Claire Danes) een aanslag op de nieuwgekozen president Elizabeth Keane (Elizabeth Marvel). De ietwat paranoïde Keane liet vervolgens tweehonderd medewerkers van de veiligheidsdiensten arresteren, onder wie Saul Berenson (Mandy Patinkin), terwijl ze Carrie had beloofd dit niet te doen.

Saul is vrij

Inmiddels is Carrie de toegang tot het Witte Huis ontzegd en woont ze met haar dochter Franny in bij haar zus Maggie. Ze zet alles op alles om haar 199 oud-collega’s zo snel mogelijk vrij te krijgen. 199, want Saul heeft zichzelf binnen no-time úit zijn cel en ín het Witte Huis gekletst. Daar gaat hij aan de slag als adviseur voor de dienst Nationale Veiligheid. De grote vraag is: komt hij daarmee recht tegenover Carrie te staan? In de nasleep van de arrestaties is het land ondertussen verdeelder dan ooit. Terwijl Keane steeds drastischere maatregelen neemt, keren meer en meer Amerikanen zich tegen hun kersverse president. Onder hen opruier Brett O’Keefe, die voortvluchtig is, maar nog steeds video’s op internet zet.

Actueler dan ooit

Ook dit seizoen van Homeland lijkt weer nauw aan te sluiten op de actualiteiten. Zoals acteur Mandy Patinkin (Saul Berenson in de serie) het verwoordt: “Het zevende seizoen is een polaroid geworden van de wereld waarin we leven.” Voor veel vrouwelijke fans is er tenslotte slecht nieuws: Peter Quinn, die aan het einde van seizoen meerdere keren werd beschoten, heeft de kogelregen niet overleefd. In een interview met Entertainment Weekly bevestigde acteur Rupert Friend dat zijn personage niet meer terugkeert in de serie: “Jep, de negen levens zijn op. Tenzij Quinn terugkomt als een geest, hallucinatie of zombie.” Dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.

Homeland, zaterdag - NPO 3 • 20.20

Meer over