Homeland seizoen 6 uitgesteld naar januari 2017

2 juni 2016 15:49 | tv-serie | Door Televizier

© SHOWTIME

Homeland keert later dan gebruikelijk terug op de buis. De Amerikaanse zender Showtime zendt seizoen 6 niet dit najaar uit, maar pas begin 2017.

Na twee seizoenen buiten de Verenigde Staten komt hoofdpersonage Carrie Mathison weer terug naar Amerika. Seizoen 6 heeft New York als decor en volgt een presidentsverkiezing. De hele reeks zal zich afspelen tussen de verkiezingen en de inauguratie van de nieuwe president van de VS, dus in een spannende periode waarin de macht wisselt.

Seizoen 7 en 8

Naast het uitstel van seizoen 6 is er gelukkig ook goed nieuws te melden: Showtime heeft bijna de gesprekken over seizoen 7 en 8 afgerond. In beide reeksen zou hoofdrolspeler Claire Danes terugkeren als Carrie Mathison, meldt Deadline. Ook bedenker Alex Gansa blijft bij de serie betrokken.

Homeland

Homeland begon in 2011 op de Amerikaanse zender Showtime en is sinds 2012 ook in Nederland te zien. De vorige vijf seizoenen kwamen op Showtime steeds vanaf september of oktober op de buis. Vanaf seizoen 5 loopt NPO 3 ongeveer gelijk: slechts enkele dagen na uitzending in Amerika konden wij al van de serie genieten.

Lees ook:
De startdatum van het zesde seizoen Homeland op NPO 3 is bekend

Meer over