Hoofdrol voor Theo Maassen in K-Buurt

15 april 2014 10:45 | tv-serie | Door Televizier

Theo Maassen kan meer dan grapjes vertellen en 24 uur opgesloten zitten met bekende Nederlanders. De cabaretier heeft een hoofdrol bemachtigd in een nieuwe politieserie van de VARA: K-Buurt.

Maassen speelt in de serie een rechercheur die in de fout gaat, zo meldt producent Pollo de Pimentel van Four One Media in het AD. De serie speelt zich af in de Bijlmer, waar wijken namen hebben als D-buurt, F-buurt en K-buurt. “Sommige bewoners maken er dus kutbuurt van”, aldus Pimentel.

Hoogstwaarschijnlijk

De vergelijking met The Shield, over een corrupte agent die zijn team leidt onder zijn eigen dubieuze regels, vindt De Pimentel wel een goeie. Hoewel het allemaal helemaal rond lijkt te zijn met de serie, houdt de producent nog wel een slag om de arm: “De serie gaat er absoluut komen, maar het moet officieel nog langs een zendermanager.”

Theo Maassen

Maassen acteerde al eerder in Nederlandse televisieseries. Zo had hij bijrolletjes in onder andere Dunya en Desie, Allstars, Flikken Maastricht en Van God Los. Nederlandse films waar de grofgebekte cabaretier een rol in had zijn bijvoorbeeld Minoes, Nachtrit en TBS (foto).

Politieseries

De politieseries vliegen ons op dit moment om de oren. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven zijn te zien op Nederland 3 met Smeris en morgen begint Rechercheur Ria met Ellen Pieters op SBS 6.

Meer over