House of Cards: "Frank Underwood zou korte metten met Trump maken"

5 maart 2016 12:27 | tv-serie | Door Televizier

Netflix trakteerde de wereld afgelopen vrijdag op het vierde seizoen van House of Cards. Hierin vecht president Frank Underwood voor zijn herverkiezing. 

De House of Cards verhaallijn valt perfect samen met de werkelijkheid: Zo'n beetje iedereen in de Verenigde Staten is momenteel druk met de vraag wie president Barack Obama gaat opvolgen in november.

Trump versus FU

Bij de Republikeinen is Donald Trump de koploper. Maar zou de flamboyante vastgoedmagnaat een kans maken tegen de doortrapte Frank Underwood? Die vraag kreeg Kevin Spacey voor z'n kiezen toen hij te gast was in de Today Show om het nieuwe House of Cards seizoen te promoten. Spacey meende dat Underwood onder geen beding een Trump aanhanger zou zijn. Hij wilde niet speculeren of Frank de Donald zou kunnen verslaan, omdat hij het gezien de verkiezingen gevaarlijk vond feiten en fictie met elkaar te mengen.

Smithsonian

Ironisch genoeg was het volgende onderwerp in datzelfde gesprek het feit dat het vooraanstaande Smitsonian Instituut onlangs een portret van FU (zoals Underwood liefkozend genoemd wordt) onthulde. Daarmee is hij de eerste fictieve Amerikaanse president in de prestigieuze portrettencollectie. Tijdens de ceremonie hield Spacey een speech áls Frank Underwood. Net echt.Afbeelding

Meer over