Inge Ipenburg komt écht niet terug in GTST

8 juli 2016 14:25 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Inge Ipenburg heeft slecht nieuws voor GTST-fans: ze kruipt nooit meer in de huid van soapbitch Martine Hafkamp. 

De suggestie werd gister gewekt dat Ipenburg binnenkort haar rentree maakt in de serie. De Meerdijk app start binnenkort namelijk een verhaallijn waarin Wiet (Pip Pellens) op zoek gaat naar Martine die sinds haar vertrek uit Meerdijk in 2005 vermoedelijk een zakenimperium in Rusland heeft opgebouwd.

Heel andere dingen

Naast Pip Pellens keert ook Mark van Eeuwen voor de digitale verhaallijn terug in zijn oude rol als rechercheur Jack van Houten. Mark liet eerder al weten dat zijn comeback tijdelijk is, maar Albert Verlinde suggereerde in RTL Boulevard dat Ipenburg volgend seizoen wel weer van de partij is. Het AD trok de stoute schoenen aan en belde met Inge. Die wond er desgevraagd geen doekjes om: "Wat een gedoe weer dankzij Albert. Hoe vaak is dit al gesuggereerd de afgelopen 13 jaar? Pffff. Ik ben niet in gesprek met GTST en hou me tegenwoordig bezig met heel andere dingen."

De nieuwe Martine

Dat Inge Ipenburg bedankt voor de soap, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de verhaallijn van Wiet en Jack op niets uitloopt. Het zou niet voor het eerst zijn dat de makers beslissen een andere acteur te casten in de rol, zo werd Martine's aartsrivale destijds ook gespeeld door achtereenvolgens Marlous Fluitsma en Bruni Heinke. Ook kan het andere uiterlijk van Martine juist een onderdeel van het verhaal zijn. 

Meer over