Interview met de cast van Zomer in Zeeland

5 januari 2018 17:03 | tv-serie | Door Televizier

© Reinier Bergsma

SBS 6 start maandag met de gloednieuwe serie Zomer in Zeeland, een remake van de Australische hitserie 800 Words. In de reeks spelen onder anderen Daniël Boissevain, Pip Pellens en Jennifer Hoffman een rol. Televizier.nl sprak met een groot deel van de cast over het nieuwe SBS6-project.

De hoofdrol in Zomer in Zeeland is voor Daniël Boissevain. Zijn twee kinderen worden gespeeld door Pip Pellens en Tonko Bossen. Jennifer Hoffman (eerder te zien in Dokter Tinus) speelt een goede vriendin van het hoofdpersonage en is tevens zijn eindredacteur. Tamara Brinkman (Bureau Raampoort) speelt de lerares van de puberkinderen. Nyncke Beekhuyzen en Marc Nochem spelen inwoners van het fictieve plaatsje Lekzand.

Waar gaat Zomer in Zeeland over?

Daniël Boissevain: “Over columnist Sjors Mulder die met zijn twee puberkinderen in Amsterdam woont. Sjors besluit om, na het overlijden van zijn vrouw en de moeder van zijn kinderen, het roer om te gooien. Hij vertrekt met zijn kinderen naar het fictieve plaatsje Lekzand in Zeeland en koopt een huis zonder het te bezichtigen.” Dat huis blijkt een enorme bouwval te zijn. Als dat maar goed gaat.

Dus jullie zaten de hele zomer lekker op het Zeeuwse strand.

Tamara Brinkman: “We hebben eigenlijk weinig op Zeeland zelf gedraaid. Helaas! Maar het was gewoon te ver weg. We hebben veel aan de Noord-Hollandse kust gedraaid.”

Pip Pellens: “Lekzand is natuurlijk een fictief dorpje, dus we hebben het helemaal kunnen maken zoals wij willen. We zijn wel naar heel veel verschillende stranden geweest. Daar hebben we een beetje het gevoel mee weten te vertellen.”

Ook Dokter Tinus gaat over een man uit de stad die neerstrijkt in een dorp. Zijn de series te vergelijken?

Daniël Boissevain: “Vind ik helemaal niet. Dokter Tinus is echt een komedie, daar zit bijna geen drama in. Als er drama in zit, gaat het over een komisch iets.”

Pip Pellens: “Zomer in Zeeland heeft een totaal ander verhaal. Ik denk dat onze serie, zonder iets naars te zeggen over andere series, een heel goed scenario heeft. Het is heel realistisch.”

Marc Nochem: “Wij schuwen het drama niet. Het tragische verhaal wat erin zit, tilt de lichtheid van allerlei rare personages die in de serie zitten echt op naar een ander niveau.”

De bewoners van het Zeeuwse dorpje spreken niet met een Zeeuws accent. Waarom niet?

Tamara Brinkman: “We hebben het er zeker over gehad, want als acteur vind je het juist onwijs leuk om een accent aan te leren. Maar het is gewoon echt moeilijk om dat ons helemaal eigen te maken in zo’n korte tijd. Dan zou het een halfslachtig accent worden, of spreekt iedereen het een beetje anders uit. Dat wil je ook niet.”

Wordt er al gesproken over een tweede seizoen?

Marc Nochem: “Ik hoop dat het er komt, maar het is nu afhankelijk van wat de kijkers ervan vinden. Het Australische origineel heeft al wel meerdere seizoenen. En ik weet dat iedereen van ons er zo enthousiast over is, dat we graag volgende zomer weer een seizoen gaan maken.”

Pip Pellens: “In Australië zijn er al drie seizoenen gedraaid en worden er heel veel prijzen mee gewonnen. Het is daar een groot succes. Ik hoop dat wij dat ook een beetje mee kunnen nemen en dat er veel mensen gaan kijken.”

Zomer in Zeeland is vanaf maandag 8 januari wekelijks om 20.30 te zien op SBS 6

Meer over