Interview met Fedja van Huêt over Soof

28 Januari 2018 13:36 | tv-serie | Door Televizier

Fedja van Huêt is werderom van de partij in Soof als Kasper, de inmiddels ex van Soof. Aan  Televizier.nl vertelt de acteur waarom hij er per se bij wilde zijn in de serie.

Was jij meteen te porren voor een vervolg op Soof?
„Ja, voor Soof kun je me altijd bellen. Echt waar. Het is hartstikke leuk om te doen. En ik vond ook dat er nog veel meer mogelijk was met Soof. De situatie, de familie. Je hoeft geen rare capriolen uit te halen om het leuk te houden.”

Meestal wordt een film van een serie gemaakt, nu een serie van een film. Is dat lastig?
„Volgens mij juist niet. We hebben nu acht of negen afleveringen van 50 minuten de tijd om een verhaal te vertellen. Bij een speelfilm is meestal geen ruimte voor meerdere verhaallijnen. De kinderen, de moeder van Soof, de medewerkers van de Kooksoof. Iedereen heeft z’n eigen problemen. Ideaal voor een serie.”

En wat staat er te gebeuren met jouw personage? In de eerste aflevering kom je weer bij Soof wonen.
„Kasper is zijn mancave uitgezet omdat die onbewoonbaar is verklaard en dan klopt hij natuurlijk bij z’n ex aan. Die vindt dat in eerste instantie wel handig voor de kinderen en omdat ze weer hard aan het werk moet in de Koofsoof, maar dat loopt natuurlijk anders dan ze denken.”

Er is nu al een tweede seizoen besteld. Geeft dat rust of druk?
„Ik vind het hartstikke leuk. En ik snap het ook. Het is weer helemaal die lekkere Soof-feel en dat verdient meerdere seizoenen.”

Jij bent een echte hitserie-acteur. Je zat in Overspel, Penoza, Divorce en nu weer in Soof.
„Dat is maar toeval hoor. Je hebt het niet voor het zeggen. Je kan natuurlijk wel een beetje aanvoelen of er potentie inzit als je het script hebt gezien en de andere acteurs, maar het is nooit een zekerheid.”

Heb je wel eens in een flop gespeeld?
„Wel in veel films die het niet zo goed deden. Arthouse films die in het buitenland wel veel bezoek trokken, maar hier een stuk minder.”

Er komt ook een Soof de musical
„Daar ben ik voor gevraagd, maar daar liggen m’n kwaliteiten niet. Haha. Dat is maar beter ook. Anders wordt m’n hele leven Soof. ’s Middags draaien voor de serie en ’s avonds Kasper zingen. Dat moet je niet willen.”

Soof: Een nieuw begin, zondag 21.00 uur • RTL 4

Meer over