Interview met Negan over The Walking Dead

3 april 2017 11:01 | tv-serie | Door Televizier

Vanavond is de spannende finale van het zevende seizoen van The walking dead. Wij spraken met de engste man van de zombie-serie: Negan. Oftewel Jeffrey Dean Morgan.

Niet zombies maar Negan is de grootste vijand van de mens in The walking dead. De leider van de Saviors sloeg Glenn en Abraham tot moes en voert een schribewind. Zij onafscheidelijke knuppel, omwikkeld met prikkeldraad, vernoemde hij naar zijn ex, Lucille.

Voelde je druk toen je werd gevraagd voor het belangrijke personage Negan?
„Nee, maar alleen niet omdat ik niet genoeg tijd had om erover na te denken. Ik heb getekend voor de rol, vloog naar Georgia voor de opnamen en de volgende dag namen we de seizoensfinale van seizoen 6 op waarin het personage van Negan werd geïntroduceerd. Er was niet veel tijd om te denken: ‘ik mag dit niet verkloten’. Ik had toen ook nog helemaal niet door hoe groot de serie is en wat het allemaal inhield. Gleukkig heb ik het niet verkloot.”

Hoe leuk is het om de slechtste man ooit op tv te spelen?
„Ik hou van Negan en van al zijn kanten. Hij is fascinerend. Iedere dag als ik naar m’n werk ga probeer ik hem beter te leren kennen. Natuurlijk zijn er ook rotdagen op de set. Mensen vermoorden doe ik ook niet voor de los. Maar ja, zo is het nu eenmaal.”

Is Negan alleen maar slecht of heeft ie ook een andere kant?
„Ik vind van wel. Daar zie je af en toe iets van. Met Carl bijvoorbeeld. Negan heeft ook niet de hele groep van Rick vermoord terwijl hij dat wel had kunnen doen. Hij is niet een of andere gek, hij gaat te werk volgens een methode. En hopelijk gaan we nog meer zien van de andere kant van Negan.”

Is het moeilijk om je in Negan in te leven?
„Ik trek m’n leren jas aan, ik pak Lucille (zijn honkbalknuppel) op, leun een beetje naar de zijkant en dan gaat het allemaal vanzelf. Al in de eerste scène probeerde ik Negan wat maniertjes mee te geven en die heb ik daarna uitgebreid.”

Welke reacties krijg je op straat? Zijn mensen niet boos op je omdat je hun favorieten de serie uit hebt geknuppeld?
„99,9 % van de fans is heel aardig tegen me. Gezien het karakter van Negan lijkt me dat bijzonder veel. Ik was erdoor verrast. Daaruit blijkt wel hoeveel fans van de serie houden. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ik doe dit toch al een tijdje. Iedereen wil ineens met me praten. Dat is behoorlijk wennen, want ik ben nogal een kluizenaar.” 

FOX zendt de extra lange seizoensfinale uit van 22.00 uur tot 23.00 uur.

Meer over