Interview met Tibor Lukács over Nieuwe Buren

2 maart 2018 15:44 | tv-serie | Door Televizier

© Millstreet Films B.V.

Zonnewijk in Almere is niet zo onschuldig als ze lijkt in dramaserie Nieuwe buren. Tibor Lukács was al te zien als Milo Marcanter in seizoen 2 en in het bloedstollende derde seizoen zorgt hij met Fockeline Ouwerkerk als nieuwe buur voor de nodige portie opschudding in de wijk. Televizier sprak met Tibor.

Nieuwe buren zou nergens zijn zonder de actie, geheimen en natuurlijk de problematische buren. In het derde seizoen lijken Eva (Bracha van Doesburgh) en Peter (Daan Schuurmans) eindelijk hun happy ending te vinden met de adoptie van Roosje, totdat haar biologische vader zich meldt. Milo, gespeeld door Tibor Lukács, zorgt samen met zijn vrouw Anouk (Fockeline Ouwerkerk) en dochter Fay (Abbey Hoes) voor problemen.

Fans kunnen jou herkennen van het vorige seizoen. Wat gaan we nu precies van Milo zien?
“In het tweede seizoen was ik een soort van boef. In het derde seizoen word ik echt de nieuwe buur, samen met Fockeline, mijn vrouw in de serie, en onze tienerdochter, gespeeld door Abbey Hoes. Ik heb in mijn nieuwe baan een goede ik gevonden en die probeer ik heel erg te behouden. Maar op een gegeven moment gaat het toch helaas de andere kant op en kleur ik een beetje buiten de lijntjes.”

De eerdere buren waren allemaal bestaande stellen, had je niet met je vrouw Hadewych Minis mee willen doen?
“Dat was in eerste instantie ook de opzet, alleen toen kregen we het agendatechnisch niet voor elkaar. Dat was heel jammer, maar gelukkig hebben we in Fockeline een hele goede vervanger gevonden.”

Jullie hebben in de serie een dochter, Fay, gespeeld door Abbey Hoes. Is dat om de serie meer op jongeren te richten?
“Het is wel om het breder te trekken, dat Nieuwe buren niet alleen voor volwassenen is. Ik denk dat het aantrekkelijke van de serie is dat er zowel die verhaallijn is met Abbey Hoes en al haar belevenissen met haar vriendje Luc (Tobias Kersloot), als onze lijntjes met Daan, Bracha en Fockeline. Al die verhalen komen op een bepaalde manier samen, en ik denk dat dat voor een heel breed publiek fijn genieten is.”

Dat kunnen mensen dus alleen op Videoland ontdekken, wat vind je van die ontwikkeling?
“Eerst waren we ook op televisie te zien, nu alleen nog maar online. Mijn eerste reactie was: huh? Ik was een beetje verbaasd, maar toen heb ik alle afleveringen zitten kijken en begreep ik de keuze ook wel, want dit is een ideale bingewatch-serie.”

Ben je zelf een beetje een bingewatcher?
“Nou, ik dacht: ik ga twee afleveringen kijken en dan geloof ik het wel. Maar toen was ik onverwacht aan het bingewatchen! Ik heb met de cast en crew de eerste acht afleveringen achter elkaar zitten kijken. Ik keek er drie, dat werden er vier… vijf… zes… Ik bleef maar naar huis appen:  ‘Ik kom iets later.’ Uiteindelijk was ik dus na het eten thuis. Maar thuis heb ik twee kinderen, met een gezin kan je niet de hele dag voor de televisie blijven hangen.”

Hoe oud zijn je kinderen?
“Drie en zes. Die hoeven dit nog niet te zien, dat komt wel als ze ouder zijn.”

Het programma heet natuurlijk Nieuwe buren, heb je zelf wel eens nare buren gehad?
“Zo’n man die voor elke centimeter groei bij de heg al met de meest mogelijke herrie begint te snoeien? Nee, godzijdank heb ik nooit zulke buren gehad.”

Nieuwe buren seizoen 3 is vanaf 2 maart direct helemaal te bekijken bij Videoland.

Lees ook: Nieuwe Buren gaat internationaal.

Meer over