Interview: Thijs Römer over Weemoedt

27 september 2016 13:37 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Thijs Römer is sinds donderdag te zien in zijn geesteskindje Weemoedt. Hij speelt de rol van artiestenmanager Job Weemoedt. Televizier.nl sprak met Thijs. 

Thijs speelt niet alleen de hoofdrol, hij schreef ook het boek Weemoedt waarop de serie is gebaseerd. Hij regisseerde en aantal afleveringen en hielp met de casting. Weemoedt gaat over Thijs acht jaar geleden het verhaal bedacht. In de serie speelt de acteur het personage Job Weemoedt wiens leven compleet overhoop komt te liggen als zijn vrouw Fré (gespeeld door Laura de Boer) bij hem weggaat. Gelukkig is zijn collega Juliet (Eva Duijvestein) er dag en nacht voor Job. Overige rollen worden vertolkt door Isis Cabolet, Frédérique Spigt en gastrolspelers. 

Hoe is het om Job Weemoedt te spelen?

“Het ene moment voelt Job zich onverwoestbaar, het andere moment zit hij echt in de put. Dat ik beide uitersten kan spelen, vind ik mooi. Het leuke aan Job - en tegelijkertijd het moeilijke - is dat hij veel energie heeft. Het kostte best wat energie om die man iedere keer tot leven te wekken op de set.”

Had je meteen Laura de Boer voor ogen voor de rol van Fré (de ex van Job)?

“Ik had tijdens het schrijven Wendy van Dijk voor de rol in mijn hoofd, maar dat kon natuurlijk niet want we spelen al samen in Moordvrouw. We zijn bevriend, kennen elkaar goed, vertrouwen elkaar en kunnen samen mooi spelen. Helaas was al snel duidelijk dat het geen optie was. Bij elk gezicht dat zich daarna aandiende dacht ik: ‘Nee, jij bent het eigenlijk niet.’” 

Uiteindelijk is het Laura de Boer geworden.

“Klopt. Laura werkt in Duitsland, dus in Nederland kennen we haar nauwelijks maar ze is een fantastische actrice. Op het laatste moment liet ik haar het script lezen. Toen hebben we geskypet en dacht ik: ‘Ik moet maar gewoon het risico nemen’ en dat is volgens mij heel goed uitgepakt.” 

Je hebt de serie samen met Jon Karthaus geregisseerd. Is dit je eerste regieklus?

“Ik heb lang geleden een paar regiedingen gedaan, maar het was best nieuw. Ik was blij dat Jon de eerste drie afleveringen heeft gedaan. Er kwamen elke dag veel keuzes voorbij en hij trok dat ook echt naar zich toe. Hij heeft heel erg mijn idee uitgewerkt, maar drukte ook zeker zijn stempel op het verhaal. Het was een bromance vanaf minuut één.”

De serie is op Videoland en later op RTL 5 te zien, was dat ook jouw keuze?

“Het is een ontwikkeling van nu waar ik achter sta. Het is niet meer zo klassiek dat we alleen op tv drama kunnen zien.”

Weemoedt, donderdag, Videoland en in 2017 op RTL 5 

Meer over