Iron Man-regisseur maakt live-action Star Wars-serie

9 maart 2018 09:50 | tv-serie | Door Televizier

© Disney.

De regisseur van Iron Man, Jon Favreau, gaat een Star Wars-serie maken. Het is de eerste live-action tv-serie in het Star Wars-Universum.

Tot nu toe zijn er naast de Star Wars-films alleen nog maar animatieseries verschenen. In de serie Star wars: the clone wars vertolkte Jon Favreau zelf een rol. Deze week werd in de Verenigde Staten de laatste aflevering van animatieserie Star wars rebels uitgezonden. De franchise zal zich nu gaan wagen aan een serie met echte acteurs.

Avontuur

“Als je me op elfjarige leeftijd had verteld dat ik verhalen in het Star Wars-universum zou gaan vertellen, zou ik je niet hebben geloofd,” zegt Favreau. “Ik kan niet wachten om aan dit spannende avontuur te beginnen." De nieuwe serie is bedoeld voor de videostreamingdienst van Disney, die in 2019 verschijnt.

Iron man

De regisseur heeft al behoorlijk wat grote films op zijn naam staan. Hij regisseerde Iron Man 1 en 2 en produceerde de Marvel Avenger-films. Ook regisseerde hij de live-action film van The jungle book en momenteel werkt hij aan de live-action remake van The lion king. Favreau zal ook zelf een klein rolletje vertolken in Solo: a star wars story. In de film die eind mei verschijnt, speelt hij naar eigen zeggen een “hele coole en belangrijke alien”.

Lees ook: The Last Jedi bracht al miljard dollar in het laatje.

Meer over