Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo: "Einde is in zicht"

Is Grey’s Anatomy voorbij?

3 mei 2018 15:29 | tv-serie | Door Televizier

© (c) 2008 American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved.
Het einde van de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy komt in zicht. Volgens hoofdrolspeelster Ellen Pompeo zullen zij en de bedenkster samen de knoop doorhakken.

“Het einde komt steeds dichterbij. Shonda Rhimes (de bedenkster van Grey’s Anatomy) en ik nemen die beslissing samen,” vertelt Ellen Pompeo in een interview met US Weekly. Ellen speelt al sinds 2005 de rol van hoofdrolspeelster en arts Meredith Grey. Producent Shonda Rhimes heeft herhaaldelijk aangegeven dat ze zo lang aan Grey’s Anatomy werkt als Ellen Pompeo door wil gaan.

Kinderen

Als het aan Ellen Pompeo ligt, lijkt het erop dat de ziekenhuisserie niet het eeuwige leven heeft; zelfs niet nu het 15e seizoen al bevestigd is. “Ik wil meer betrokken zijn in het leven van mijn kinderen nu ze ouder worden,” laat de actrice weten. Ze is moeder van drie kinderen. “Ze hebben me meer nodig, deze wereld is zo’n gekke plek.”

Het einde

Hoe Grey’s Anatomy moet eindigen, daar heeft Pompeo al een idee voor dat ze nog even geheim houdt. Wel deelt ze haar tv-plannen na het leven als Meredith Grey. “Ik wil meer achter de camera werken. Ik vind producen heel interessant, ik ben er dol op. Het is het ene probleem oplossen na het andere, het is probleemoplosles 101.”

Voor jonge meiden

Acteren vindt Ellen meer iets voor ‘jonge meiden’. “Je moet reizen, je bent veel weg. Je moet hierheen, daarheen, ’s nachts werken in de regen.” Toch zegt ze het acteerwerk – en salaris van 20 miljoen dollar – niet geheel gedag. “Ik zeg niet dat ik het nooit meer zal doen. Als er een geweldige kans is, dan grijp ik die.”

Lees ook: Twee hoofdrolspelers weg uit Grey’s Anatomy.

Meer over