Jack Bauer duikt op in Londen in 24: Live Another Day

4 oktober 2013 11:20 | tv-serie | Door Televizier

Na vier lange jaren van afwezigheid keert terroristenbestrijder Jack Bauer weer terug in een nieuw seizoen 24. Hiervoor vertrekt hij naar Londen.

"London calling Jack Bauer" meldt FOX in een persbericht. De tv-zender roept acteur Kiefer Sutherland, die de rol van Bauer speelt, op om zich te melden aan de andere kant van de oceaan.

Jack Bauer in Europa

Jack Bauer zal zich niet gaan beperken tot Londen, maar trekt door heel Europa. "24 heeft altijd gevoeld als een serie die over internationale veiligheid ging. Maar nu gaan we het verhaal daadwerkelijk verplaatsen naar Europa, met zijn rijke geschiedenis en architectuur. Het wordt fascinerend", meldt Kiefer.

24: Live Another Day

FOX vult de acteur aan: "We wilden dat de comeback van 24 een evenement zou worden, een onderdeel daarvan is het plaatsen van Jack in een compleet andere context. Vier jaar geleden lieten we Jack achter als vluchteling, nu halen we hem weer op in Londen."

Lange tijd werd er gesproken over een 24-film, maar uiteindelijk werd besloten een miniserie met 12 afleveringen te maken onder de naam 24: Live Another Day. FOX liet toen al weten dat de serie een internationale setting zou krijgen, maar verder was er weinig bekend.

Redemption

24 ging in 2001 in première, het achtste en tevens laatste seizoen werd in 2010 uitgezonden. In al die jaren verliet Jack Bauer maar zelden de Verenigde Staten. Voor de televisiefilm 24: Redemption, die seizoen 6 en 7 met elkaar verbond, vertrok hij naar Afrika.

In het laatste seizen van de serie verdween Jack van de aardbodem, omdat hij moest vluchten voor de Russische en Amerikaanse overheid.

Cast

Voor het nieuwe seizoen van 24 keert een groot deel van de oude cast terug. Naast Kiefer Sutherland zijn ook acteurs Mary Lynn Rasjkub en Kim Raver weer te zien. Rasjkub speelde zijn trouwe, maar wereldvreemde technisch assistent Chloe. En Raver vertolkte tot en met seizoen 6 de rol van zijn vriendin Audrey Raines.

24: Live Another Day komt pas in de zomer van 2014 op tv.

Meer over