James Corden scoort opnieuw tv-programma

12 augustus 2016 14:50 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Drop the mic, een vast onderdeel van James Cordens' Late late show, wordt gepromoveerd tot een heus tv-programma op kabelzender TBS. 

In Drop the mic neemt Corden het in een rap battle op tegen andere bekende sterren. Ze kraken elkaar in rap tempo op rijm af in hilarische spit battles die tot nu toe stuk voor stuk viral gingen op internet. Zo werd de confrontatie tussen James, David Schwimmer en Rebel Wilson tot nu toe al bijna 10 miljoen keer bekeken.

Vertrouwen

TBS heeft zoveel vertrouwen in de kracht van het concept dat ze direct een heel seizoen besteld hebben van Drop the mic. Doorgaans wordt eerst een proefaflevering gedraaid, maar dat vond de zender niet nodig. Het idee achter het programma blijft grotendeels ongewijzigd: wekelijks gaan vier bekende kandidaten rappend de strijd met elkaar aan en het publiek mag de winnaar bepalen.

Carpool karaoke

Eerder werd het razend populaire Carpool karaoke al uitgebouwd tot een volwaardig tv-programma. CBS heeft de show Caraoke showdown genoemd en inmiddels verkocht aan Apple TV, een digitaal platform voor en over muziek.  

Meer over