Herkenbare situaties

Jelka van Houten en Henry van Loon in nieuwe comedyserie Tropenjaren

28 februari 2022 10:16 | tv-serie | Door Esther Hut

© BNNVARA

De vele ongemakken, slaaptekort en werken aan je relatie na het krijgen van een baby. Henry van Loon en Jelka van Houten zitten er zelf nog middenin. De realiteit en het acteren zal dan ook niet ver uit elkaar liggen voor ze in de nieuwe serie Tropenjaren.

In Tropenjaren beginnen Jelle en Rosa aan een nieuwe fase in hun leven. De jonge ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter Stella, maar proberen ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was: sexy en ambitieus. Maar uitgaan en feesten lijken nu plaats te maken voor luiers en babysitters.

Herkenbaar

Volgens Jelka zijn veel scenes erg herkenbaar voor haar. “De scènes die we draaiden zaten dicht bij de werkelijkheid. Soms merkten we dat we een scène thuis per ongeluk nog eens dunnetjes overdeden, super herkenbaar.”

Ook Henry vond het acteren samen met zijn vrouw helemaal niet erg. “Samen spelen was fantastisch. Je bent helemaal op elkaar ingespeeld. De draaidagen werden gek genoeg de dagen waarop wij wat ‘tijd voor elkaar hadden’. We hebben enorm veel gelachen.”

Bekende gezichten

Naast Henry en Jelka zijn er nog meer bekende gezichten in de serie te zien. Zo speelt Eva Crutzen de zus van Jelka en Eric van Sauers de beste vriend van Henry. Ook Anna Drijver, Duyna Khayame, Stefen Stasse en Lineke Rijxman hebben een rol bemachtigd.

Tropenjaren is vanaf 17 april om 21.05 uur te zien op NPO3.

Mis niks: Download de gratis TVgids.nl app Download nu

Meer over